Nő a feszültség: országos döntő a PÁGISZ-ban 

Szerző és fotó: Ficsór Dávid
2023.04.18. 13:57

A Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum ad otthont a Worldskills2024 Lyon nemzeti döntőjének. A legtehetségesebb villanyszerelő képviselheti majd Magyarországot a franciaországi fináléban.

A két napos győri versenyre egy PÁGISZ-os diák is bejutott, elmondása szerint nehéz feladatok várnak rá, de szeretne nyerni. Hatos Hajnalka igazgató örül, hogy ismét az iskolában rendezhetik a megmérettetést és nagyon büszke saját tanulójára.

„Nagyon fontos és nagyon szép esemény. Teljesen meghatódtam a szervezési munkák alatt, hiszen a járvány miatt 2019-ben rendeztünk utoljára jelenléti versenyt. A közeg ismert számunkra, hiszen regionális döntő már volt nálunk, hatalmas megtiszteltetés, hogy most a nemzeti döntőnek adhatunk otthont. Külön öröm és büszkeség, hogy Máté személyében, „hazai” résztvevője is van a finálénak” – hangsúlyozta az intézményvezető. A verseny mellett 2006 óta áll a Legrand cég, aki amellett, hogy szponzorálja az eseményt, a feladatokat is a szakemberei állítják össze.

Idén olyan feladatsorral készültek a szervezők, melyből valóban kiderül, ki a legtehetségesebb villanyszerelő a döntő résztvevői közül, mondta el a Győr Plusznak Kummer Zoltán, a cég oktatási vezetője. Nem fognak tehát unatkozni a döntősök, akik között Kulacs Máté is ott van. A PÁGISZ tanulója szerint valóban nem könnyűek a feladatok, de reméli, eddig szerzett tudása elég lesz ahhoz, hogy előkelő helyen végezzen. 

A Győri Szakképzési Centrum főigazgatója is ellátogatott az eseményre. Hartyándiné Frey Aranka szerint egy verseny több szempontból is hasznos a szakmát tanuló fiatalok számára. “Szerintem minden emberben benne van a vágy, hogy önmagán kívül másoknak is bizonyítsa azt, hogy egy szakmát elsajátított, valamiben kiemelkedőt nyújt” – mondta. A döntő ezúttal is két napos. Szerdán délutánra viszont kiderül, ki a legtehetségesebb villanyszerelő tanonc az országban, aki képviselheti hazánkat és remélhetőleg Győrt is a lyoni megmérettetésen 2024-ben.

Kapcsolódó témák: #iskolák | #Págisz | #verseny |