Kéz a kézben együtt a városért

Nemzetiségek Győrben

Földvári Gabriella
2022.01.30. 10:30

Egy újabb hiánypótló kiadvánnyal gazdagodott városunk, a Nemzetiségek Győrben című könyvből megismerhetjük az itt élő német, lengyel, cigány, örmény nemzetiségeket, az orosz közösséget, valamint a horvát, a rác és a bolgár kultúrát.

Győrben több nemzetiség is képviselteti magát, aktív tagjai a közösségnek, gazdagítják városunk kultúráját, hozzájárulnak a településünk fejlődéséhez. A kötetből megismerhetjük a nemzetiségi önkormányzatok vezetőit, olvashatunk arról, hogy mit tettek, mit tesznek Győrért, hogyan őrzik hagyományaikat, szokásaikat, művészetüket.

Ezek a hagyományok, mint például a lengyel-magyar barátság napjának megünneplése – amely egykor városunkból indult –, vagy a horvát búcsú, a sváb, az örmény bál hozzájárulnak Győr sokszínűségéhez. A kiadványban jó sztorikat olvashatunk, szó van az itt élők kettős identitásáról is, a vallásuk megéléséről.

A Takács Miklós és Bihari Zoltán által szerkesztett könyv gazdagon illusztrált fotókkal idézi meg a múltat és mutatja be a jelent, hogyan élnek együtt évszázadok óta a különböző nemzetiségiek és a magyarok Győrben.  


A könyv a Győr+ Média kiadásában jelent meg Győr királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulója alkalmából. 

A kötet megvásárolható a Lokálpatrióta Könyvesboltban, a Baross úti Látogatóközpontban és a Győr+ Média székházában a Kodály Zoltán u. 32/a szám alatt.    

Kapcsolódó témák: #Győr 750 | #nemzetiségek |