Hirdetés
Városháza

Nem „úszták meg” az elismerést

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.06.23. 11:57

Radnóti Ákos folytatta a sormintát, ezúttal a Győri Úszó SE kiválóságait látta vendégül és díjazta a Városházán. A sportért is felelős alpolgármester kinevezésekor Dr. Dézsi Csaba Andrással közösen úgy döntött, egy oklevéllel és ajándékcsomaggal ismerik el a jól szereplő győri sportolók munkáját, legyen szó bármelyik sportágról.

Hirdetés

„Fontos Győr számára, hogy a Győri Úszó SE négy úszója is részt vesz az Olimpián, ez azt is bizonyítja, hogy az olimpiai ösztöndíjrendszer is jól működik és szükség van erre. Remélhetőleg szállítani tudjátok majd a jó eredményeket!” –mondta a sportolóknak Radnóti Ákos a jó hangulatú eseményen.

A Győri Úszó SE-t és egyben Győrt négyen képviselik Tokióban: Jakabos Zsuzsanna a 4×200-as váltóban, Sebestyén Dalma 200 m vegyesen és esetleg 100 m pillangón (utóbbiban B szintes), Lobanovszkij Maxim50 m gyorson, míg Szabó Szebasztián 100 m gyorson és 100 m pillangón áll majd rajthoz.

„Nagyon bizakodó vagyok, a konkrét céljaimról viszont nem nagyon szeretek beszélni, azokat megtartom magamnak” – mondta a Győr Plusznak Sebestyén Dalma. A remek formának örvendő úszó azért hozzátette, nagyon várja már a megmérettetést, és szerinte bármi megtörténhet.

Ha valaki, akkor Szabó Szebasztián joggal bizakodhat az éremszerzésben az ötkarikás játékokon, hiszen a Budapesti Vizes Európa Bajnokságon felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Nagyon jó úton járunk, de az esélyek latolgatásába nem mennék bele. Egy biztos, hogy életem formájában fogok versenyezni és nagy önbizalommal vágok bele a kalandba!” –hangsúlyozta a sportoló.

Jakabos Zsuzsanna EB-n nyújtott teljesítményét is elismerték a szerdai eseményen. Az Európa Bajnokságon kiválóan szereplőúszók mellett Pózvai Kiara és Szentes Bence vehetett oklevelet és ajándékcsomagot. Ők az Úszó Országos Bajnokságon értek el szép eredményeket.

Petrov Árpádot, Petrov Ivánt, Rajos Istvánt és Sebestyén Balázst a sportolók felkészítéséért díjazták.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #Győri Úszó SE |
Hirdetés