Nem számít az eső, a hangulat garantált: kezdetét vette a 18. Győri Rotary Fröccsnapok!

Pulai Sarolta Fotó: Ács Tamás
2023.07.21. 22:27

A pénteki eső ellenére is nagyszámú érdeklődő előtt nyitották meg a 18. Győri Rotary Fröccsnapokat. A hivatalos ceremónia után az est remek hangulatáról Nagy Feró és a Beatrice gondoskodott.

A hivatalos nyitány kezdetén ugyan még szemerkélt az eső a Dunakapu téren, de ahogy az ég tisztult, úgy telt meg a tér élettel. A lelkes és kitartó közönséget először Mezei Miklós, a Győri Rotary Club soros elnöke köszöntötte: „A személyes találkozásoknak nincsen párja, így a legfontosabb, hogy itt vagyunk és együtt vagyunk az időjárástól függetlenül. Mi, a 30 éves Győri Rotary Club tagjai úgy gondoljuk, hogy mindent megteszünk azért, hogy segítsük azokat, akik rászorulnak. Nálunk a klubban az a legfontosabb, hogy segítsünk és támogassunk. Köszönöm mindenkinek, hogy eljött. Azok az emberek, akik itt vannak segítenek nekünk abban, hogy mi is tudjunk továbbra is segíteni” – zárta gondolatait az elnök.

A szót Kovácsné Gila Erzsébet országos rotary kormányzó vette át. „Nagykorú lett a Győri Rotary Fröccsnapok. Arra kérek mindenkit, hogy érezze jól magát ebben a három napban, és fogyasszanak, hiszen nagyon finom fröccsöket hoztunk el Győrbe. Ígérjük, hogy az adományokat a már meghirdetett programokra fogjuk fordítani. Annyit kérek mindenkitől, hogy szeressék a Rotaryt, mert mindenütt ott van és Önökért, Velünk együtt fog működni!”

Dr. Dézsi Csaba András Győr város polgármestere visszaemlékezve köszöntötte a lelkes sokaságot és a híres „hívószavakkal” konferálta fel az est fellépőjét, a Beatrice zenekart és annak frontemberét. „Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek ma este az eső ellenére. Gyerekkorunkban és fiatalkorunkban sokat jártunk Bearice koncertre, így biztos mindenki emlékszik rá, hogyan kiabáltuk, hogy: Rice-Rice Beatrice, Hórukk!”

A polgármester konferálása után kezdetét vette a több, mint egy órás élő Nagy Feró és a Beatrice nagykoncert. A 18. Győri Rotary Fröccsnapok szombaton és vasárnap is színes programokkal várja a látogatókat. A jótékonysági faházak minden nap 16 órától várnak mindenkit. A jótékonykodók a fröccsök, a szörpök, a zsíros kenyér, vagy akár a popcorn megvásárlásával is támogatják a Rotary nemes céljait. Szombaton 16 órától pedig kezdetét veszi a Színpadra fel! tehetségkutató döntője, és az est végén az is kiderül, ki nyeri el a Győr Város Felfedezettje címet.

Galéria: Ács Tamás