Nem lehet nyár táborozás nélkül

Németh Janka Fotó: Győr+
2024.07.09. 13:27

Vége az iskolának, beköszöntött a nyári táborok szezonja. Kicsik, nagyok egyaránt megtalálják városszerte a nekik megfelelő egyhetes programot szinte bármilyen témában.

A Győri Gyermektábor számos táborozási lehetőséget kínál idén nyáron is. Ilyen például a Polgári Védelmi Tábor, ami egész nyáron várja a lelkes érdeklődőket egyhetes turnusokban, természetközeli környezetben, izgalmas és érdekes programokkal.

A szervezők meséltek a tábor lényegéről, hagyományáról és szokásairól. „Több évtizedes hagyományra tekint vissza a Polgári Védelmi Tábor. Gyerekeknek szerveztük meg, én is ebben a táborban cseperedtem fel. Azoknak szeretnénk kedveskedni, akik kíváncsiak a rendvédelmi szervekre, arra, hogy kikkel dolgozik együtt a polgári védelem: a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a tűzoltósággal és a polgárőrséggel”– mondta el Lüvi-Funk Alexandra, a Polgári Védelmi Tábor szervezője.

A táborhelyen egyszerre több program is működik párhuzamosan, a szuper hangulat már a képzeletbeli küszöböt átlépve érezhető. Focizás, kergetőzés, kézműves foglalkozások, csocsó és még sok más program kerül napirendre, egész nap szórakoztatva a tábor lakóit. Rendészeti, honvédelmi és polgári védelmi tábor is zajlik a nyáron a győrújbaráti létesítményben, így a sok hasonló érdeklődésű gyermek együtt élvezheti a számukra szervezett különleges eseményeket. Különböző sorversenyek mellett egy rendőrségi bemutató is a keddi programot színesítette.

Fóris Norbert, esélyegyenlőségért felelős polgármesteri biztos foglalkozásán a Braille-írással, speciális írógépekkel és munkakutyákkal ismerkedhettek meg a fiatalok, az esemény sokaknak emlékezetes élmény marad.

Rengeteg visszatérő táborozó, újonnan érkezett táborlakó, közösségi órákat ledolgozó ifjú és segítő vesz részt nap, mint nap az izgalmas programokon a hangulatos környezetben, a gyermektáborban.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka