Nem húzta az időt: első randi után azonnal pénzt kért egy férfi, nem is akármennyit!

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.06.12. 08:39

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki társkereső alkalmazáson ismerkedett, majd a sértett hölgytől pénz csalt ki.

A vádirati tényállás szerint a 27 éves férfi 2023 januárjában ismerkedett meg a sértett hölggyel egy társkereső alkalmazáson keresztül. Némi internetes beszélgetés után már személyes találkozóban egyeztek meg, ahova a terhelt autóval érkezett. Itt arra hivatkozott, hogy járművéből kifogyott az üzemanyag, és ezért kért 20 000,- Ft-t a sértett hölgytől, aki a pénzt át is utalta az elkövetőnek.

A találkozás és beszélgetések során a terhelt elmondta a hölgynek, hogy kedvező áron tudna egy munkagépet vásárolni Ausztriában, amit aztán itthon haszonnal adhatna el. Azt állította, hogy a vételár nagy részével már rendelkezik, és a sértettől már csak a hiányzó, kicsivel több mint 1 millió Ft-ot kérte kölcsön. A sértett két napos ismeretség után a pénzösszeget át is adta a terheltnek, aki azt ígérte, hogy két héten belül visszafizeti azt.

A határidő azonban anélkül telt el, hogy az elkövető bármennyit is visszafizetett volna a kölcsönből, egyre ritkábban volt elérhető a sértett számára, ekkor is mindig újabb és újabb kifogásokkal állt elő.

Végül a sértett feljelentést tett az elkövető ellen, aki a nyomozás során, gyanúsítotti kihallgatását követően, 2023 őszén 400 000-, forintot visszafizetett a kölcsönből.

Az ügyészség a terheltet nagyobb kárt okozó csalással vádolta meg. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a sértett polgári jogi igényét is bírálja el a büntetőeljárás során.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #csaló | #ítélet | #társkereső | #tolvaj | #ügyészség |