Nekiment az előtte haladó autónak, majd eltörte a vezető állát

Győr+ Fotó: a videóból
2023.09.28. 09:28

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki szándékosan nekihajtott az előtte haladónak, majd mikor számon kérték, még el is törte a sértett állát.

Az 50 éves elkövető 2022 februárjában, Győrben közlekedett autójával, amelyben lánya és unokája is utazott. Kétsávos felüljárón akart a belső sávba sorolni, azonban a másik autós nem mondott le elsőbbségéről, nem engedte be maga elé őt.

A férfi ezen annyira feldühödött, hogy követte őt, és az erős forgalom ellenére két alkalommal is járművével szándékosan nekiment a kocsija hátuljának, majd megelőzte őt.

A következő piros lámpánál utolérte, kiszállt az autójából, hogy számon kérje a másik vezetőt a történtek miatt. Kidobott egy tusfürdős flakont az ablakon, ami olyan erővel találta el a sértettet, hogy eltört az állcsontja. Dühében még ököllel beütött az ablakon, és megütötte az autóst.

A vádlott nem volt figyelemmel a járműben utazó családtagjaira, a sértettre és a közlekedés többi részvevőjére sem, felelőtlen magatartásával mások testi épségét veszélyeztette. Az eljárás során az is kiderült, hogy a terhelt nem is rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés és súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Vele szemben a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A cselekményt a sértett fedélzeti kamerája rögzítette, a felvétel az alábbi linken nézhető meg:

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #verekedés | #vita |