Nehéz sorsú diákoknak gyűjtöttek adományokat az angyalok

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2024.01.11. 13:19

A legutóbbi adventi időszakban is megszervezte „Angyalok a belvárosban” című jótékonysági kampányát a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány. Ez már a hetedik ilyen akciója volt a szervezetnek, amely ezúttal nyolc iskola 28 diákja számára gyűjtött adományokat.

Az akcióhoz ezúttal is számos, a jótékonykodás mellett elkötelezett vállalkozó csatlakozott. Több belvárosi üzletben helyeztek ki „angyalperselyeket”, amelybe a vásárlók pénzt tehettek. Az összegyűlt összeghez jelentős támogatást tett hozzá az OTP Bank Nyrt., a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari, szolgáltatási és kereskedelmi tagozata, a Patent Csoport, a Szintetika Kft., a Ferenczi Fémipari Kft., valamint a Dr. Bereczki Árpád Szemészeti Lézerközpont. Segítettek a „kamara angyalai”, vagyis a női vállalkozók és vezetők, illetve a Győri Nők a Városért Alapítvány, valamint a WonderWMN Győr, amelyeknek a tagjai karácsonyi díszeket és ajándékokat készítettek a jótékonysági vásárra. Ezeket értékesítették, s a befolyt összeget jótékony célra ajánlották fel. A Bécsi Kávéház és a Kuglóf Cukrászda, valamint a Rábakész Kft. sütemények felajánlásával segített.

Összesen 2 millió forint gyűlt össze, amelyből a diákok számára többek közt tableteket, laptopokat, telefont és varrógépet vásároltak. Az egyaránt győri Baross Gábor, a Gábor László, a Kossuth Lajos, a Lukács Sándor, a Pattantyús Ábrahám, a Pálffy Miklós, a Szent-Györgyi Albert és a Deák Ferenc-iskola tanulói kapták az adományokat.

„Az volt az alapvető célunk, hogy pénzt gyűjtsünk a szakmát tanuló, rászoruló diákoknak. Belvárosi vállalkozóként éreztük, hogy nagy hiányosságok vannak. Nem örvend nagy sikernek például az eladói vagy a cukrász szakma. Szerettük volna felhívni erre a figyelmet, ezért összefogtunk, és elindítottuk az angyalszárnyakat. Az első évben egyetlen diákot támogattunk, akinek kifizettük a kollégiumi ellátását és az étkezését. Sikersztoriként éljük meg, hogy hét évvel ezelőtt támogatott diákunk idén meg fogja szerezni a mérnöki diplomáját– mesélte Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi elnöke az adományok ünnepélyes átadóján.

Az önkormányzatot Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos képviselte az eseményen.

Az Angyalok a belvárosban kampány régóta zajlik, nagy sikere van. Szívvel és lélekkel csatlakoztunk az akcióhoz. Volt, hogy adománnyal segítettünk, 2023-ban pedig megpróbáltunk mi is toborozni embereket, és felhívni a figyelmet az angyalokra, és ennek a csodának a fényét megélni. Magunk is szárnyakat kaptunk, s elhittük, jónak lenni jó. Önmagáért beszél, hogy 2 millió forintot sikerült összegyűjteni. Pontosan tudjuk, hogy vannak olyan családok, amelyek nem tudják megfelelően támogatni a tehetséges gyermekeket. Ilyenkor jönnek és segítenek az angyalok. Amikor valaki pénzt vagy tárgyat kap ajándékba, és azt tudásra váltja, annál nagyobb dolog nincs” – fogalmazott a polgármesteri főbiztos.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka