Hirdetés
Ügyészség

Néhány óra alatt hat bűncselekményt követett el –

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.02.16. 08:26

Az ügyészség indítványaira kiadott európai elfogatóparancsok alapján, külföldön fogták el a jelenleg is más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit. Az ügyészség kilenc bűncselekménnyel vádolja.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 29 éves férfi azt követően, hogy korábban lopás, fogolyszökés és más bűncselekmények miatt elítélték, feltételesen szabadult a börtönbüntetéseiből. Feltételes szabadsága 2015 tavaszán telt le, azonban 2016-ban több bűncselekményt is elkövetett.

Egy benzinkútról tankolást követően fizetés nélkül távozott. Egy üzletben az eladó előtt telefonbeszélgetést imitált az üzletvezetővel, majd erre hivatkozva 30 ezerforintot kért el és vett át az eladótól.

Egy másik üzletet felhívott, az üzletlánc másik üzletének üzletvezetőjeként mutatkozott be és arra kérte az eladót, hogy egy náluk vásárolt termék után bejelentett reklamációt fizessen ki egy hamarosan betérő vásárlónak. Majd magát a reklamálónak előadva bement az üzletbe és a kabátját hibásnak mondva 42 ezer forintot vett át az eladótól.

Egy nap leforgása alatt ellopta ismerőse autóját a benne lévő 500 ezer forint készpénzzel és okiratokkal együtt, kicserélte az autó rendszámait – más-más jelzést tett fel az autó elejére és hátuljára -, majd Ausztriába hajtott. Ausztriában egy autószerelő műhelyben álló autóról ellopott újabb két rendszámtáblát, majd a hajnali órákban Ausztriában egy közlekedési baleset részese volt. A rendőri intézkedés során magát annak adta ki, akinek az okiratait az autóban megtalálta.

Az ügyészség indítványaira kiadott európai elfogatóparancsok alapján, külföldön fogták el a jelenleg is más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit. Az ügyészség összesen kilenc bűncselekménnyel vádolja. A vádlottal, mint különös visszaesővel szemben a terhére rótt bűncselekmények miatt több mint 11 év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #ügyészség |
Hirdetés