Hirdetés
Ügyészség

Négyszázezres kárt okozott ismerőse céges autójában

Illusztráció: Freepik
Győr+
2021.07.12. 10:16

A 29 éves férfi – különös visszaesőként – tavaly karácsonykor egy munkásszállón elvette az ott lakó egyik férfi céges autójának indítókulcsát majd két munkatársával együtt az autóval elhajtott. A járművel ezt követően balesetet szenvedett - 400.000 forint anyagi kárt okozva az autóban.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a 29 éves kazincbarcikai származású férfit 2020 februárjában lopás vétsége miatt 5 hónap szabadságvesztésre ítélték, egyidejűleg végrehajtását rendelték el egy korábban ugyancsak lopás miatt kiszabott 6 hónapos, felfüggesztett szabadságvesztésnek – írja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Ezt követően tavaly karácsonykor egy vámosszabadi munkásszállón lakó ismerősének szekrényéből kivette a férfi által használt céges autó kulcsát és az autóval – másik két munkatársát szállítva – útnak indult.

Az autóval azonban nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően közlekedett, így letért az útról és a szántóföldre hajtott. Az autóban 400.000 forint kár keletkezett.

Az ügyészség az elkövetőt, mint különös visszaesőt jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja. A büntetési tétel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kapcsolódó témák: #ügyészség |
Hirdetés