Hirdetés

Négy keréken érkezik a házi segítségnyújtás

Győr+
2021.01.21. 14:51

A jövőben még gördülékenyebben, a nehezen megközelíthető területeket is könnyedén elérve működhet a házi segítségnyújtás rendszere, miután a feladatok ellátásához az önkormányzat egy új autót biztosított.

Hirdetés

„Győrben magas színvonalú a szociális ellátás, de ezt a területet mindig lehet tovább fejleszteni, még többet segíteni.”– mondta dr. Pergel Elza alpolgármester az autó átadásán.

Hozzátette, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) munkatársainak rendszeres látogatása sok győri idős embernek jelent nagy segítséget, a jelenlegi járványhelyzet pedig az igények növekedését is magával hozta.

Hirdetés

Sok esetben azonban a gondozást végzőknek nehezen megközelíthető helyekre kell kimenniük, ezért volt indokolt, hogy az önkormányzat egy olyan gépjárművel segítse a munkájukat, amellyel a külső, peremkerületi, kertvárosi, akár földutakon megközelíthető területekre is könnyedén és gyorsan kijuthatnak.

Kányai Róbert az EESZI igazgatója köszönetet mondott a támogatásért. Mint mondta, azért nagy segítség az új gépjármű számukra, mert munkatársaik gyalog, busszal, kerékpárral, elektromos kerékpárral és eseti jelleggel autóval teljesítik a feladatukat, de a kimondottan erre a feladatra szánt jármű révén sokkal tervezhetőbb, hatékonyabb, gyorsabb lesz az ellátás.

„Az intézmény összességében több mint ötszáz idős győrinek segít a házi segítségnyújtás keretei között” – tudtuk meg Nyáriné Gábriel Mónikától, az EESZI Rónay utcai gondozási központjának vezetőjétől, aki hozzátette, természetesen sokakat közülük a kis távolság miatt továbbra is el tudnak látni akár gyalog is, de az autó jó szolgálatot tesz a távolabbi, kertvárosi részeken élők látogatásában. A mintegy hatmillió forint értékű Suzuki S-Cross gépjármű négy kerék meghajtású, így biztonságosan érhet célba a város minden területén.

Kapcsolódó témák: #EESZI | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat