Hirdetés
Gyerkőcökkel suttogó

Ne pánikolj!

Győr+
2020.03.18. 06:17

Pribánszki Marianna legfontosabb üzenete a kialakult helyzetben az, hogy ne ess pánikba, mert akkor a gyerkőc is pánikba esik! Ha mindketten pánikban vagytok, akkor nem fog működni a rendszer! A szakemberrel Bajzát Zsuzsi készített beszélgetést a Győr+ Rádióban.

Hirdetés

Bezártak az iskolák, távoktatás folyik, az óvodák, bölcsődék közül csak néhányban van felügyelet, a gyerekek, a családok otthon vannak. A Pribánszky Marianna néhány életvezetési és a távoktatással kapcsolatos tanáccsal szolgál a családoknak.

Attól, hogy nem megyünk iskolába, még van tanítás, tanulás. Ez nem egy hirtelen jött szünidő

– ez a legfontosabb, amit meg kell értetni minden diákkal. Eddig volt egy napirend, egy órarend, mivel azonban változás történt, egy újat kell kialakítani, megszerkeszteni. Vagyis, kell egy napi, heti tervező, pontos időbeosztással, amelyben nem csak az órarendnek, de a szabadidős tevékenységnek is szerepelnie kell.

Fontos, hogy meghatározzuk, mikor kelünk és mikor fekszünk le.

Az ébredés ideje legkésőbb 8 óra legyen, hogy ne csússzon el a nap. A lefekvés idejét is tartsunk be, hiszen a gyerekeknek nagyon fontos a pihenés. A közösen kialakított napirendet pedig következetes be kell tartani és tartatni!

A világtörténelemben soha nem volt ekkora feladata egy családnak, soha nem hárult a szülőkre ennél nehezebb feladat, mint ami most következik –  hangsúlyozta a szakember. Most 0-24 órában össze lesz zárva a család, miközben feladatokat kell megoldani, elvégezni, hiszen ez nem egy pihenős szünidő.

Szükséges, hogy minden családtag naponta legalább egyszer kicsit el tudjon vonulni, amikor nem zavarja senki.

Különben tényleg egymás agyára mennek – emelte ki Marianna. Óriási kihívás a szülőknek, hogy legyen mindig étel az asztalon, el tudják végezni otthonról a munkájukat, kész legyen a házimunka, valamint, hogy minőségi időt tudjanak együtt tölteni a gyerekekkel. Ez óriási szervezést igényel részükről.

Pribánszki Marianna tanácsokkal és a feltett kérdésekre adott válaszaival segíti a szülőket a kialakult helyzetben kedden és csütörtökön 11 és 12 óra között a Győr+ Rádió adásában.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió |
Hirdetés