Ne dőljön be az álprofiloknak: dr. Dézsi Csaba András fotójával éltek vissza!

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.02.04. 19:42

Nem egyedi eset, hogy valakinek valamilyen közösségi oldalon feltörik a fiókját, vagy éppen személyiségi jogokat sértve álprofilt hoznak létre. Győr polgármesterével nem először fordult már elő hasonló helyzet, vasárnap azonban egészen érdekes dologgal szembesült a városvezető, olyannyira, hogy az eset kapcsán hétfőn a rendőrségen is feljelentést tesz dr. Dézsi Csaba András.

Hosszú évek óta van privát Facebook-oldala dr. Dézsi Csaba Andrásnak, négy éve pedig hivatalos polgármesteri profilját is létrehozta az egyik legkedveltebb közösségi oldalon. „Korábban nem volt példa ilyen esetre, de most, hogy olyan kétes elemek is bekapcsolódnak a kampányba, akik ellen korábban még drog terjesztésével, zsarolással, emberek fenyegetésével való gyanú is felmerült, nos, azóta egyre több ilyen problémával kell szembesülnöm. Vasárnap egy újságíró ismerősöm szólt, hogy a Tik-Tokon élnek vissza a képemmel, a csalók azt a cselt választották, hogy a név az ugyan más, de a városi marketing részét képező fotóm szerepel egy bizonyos nőgyógyász profiljánál, aki fogalmazzunk úgy, hogy sikamlós és megbotránkozó üzeneteket küld hölgyeknek” – árulta el a Győr+ Médiának a polgármester.

A város első embere hozzátette, úgy véli ez egy szemérmetlen politikai kampány része, aminek sokkal intelligensebb módját is választhatták volna az érintettek. „Az eddig tapasztaltak azonban sajnos azt mutatják, hogy bűnözők, köztük internetes és fehérgalléros bűnözők is bekapcsolódtak a kampányba és próbálnak engem és kollégáimat is lejáratni” – tette hozzá dr. Dézsi.

Győr polgármestere elmondta, felháborítónak tartja az esetet és egyúttal elszomorító is, hogy egyesek nem a saját munkájuk eredményeivel próbálnak kitűnni, hanem igyekeznek negatív, lejárató kampányt folytatni. „Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még keményebb is, ahogy ezt már beígérték. De azt kérem mindenkitől: ne dőljenek be a lejáratásommal megbízott csalóknak és bűnözőknek, az álprofiloknak. Az biztos, hogy hétfőn megteszem a feljelentést a rendőrségen – zárta beszélgetésünket a városvezető.

Kapcsolódó témák: #álprofil | #csaló | #közösségi média |