Ismét a családok kerülnek a középpontba

Nagyszabású húsvéti vásárra készülhetünk a belvárosban

Mireider Máté Fotó: O. Jakócs Péter
2023.02.26. 18:05

Ingyenes belvárosi programsorozattal ünnepelhetjük a húsvétot városunkban. A részletekről a Győri Művészeti és Fesztiválközpont kommunikációs koordinátorával, Venesz Klauval beszélgettünk, aki egyben a rendezvény szervezője is.

„Családbarát programokat szeretnénk megvalósítani, így észszerűbbnek tűnt visszahozni a vásárt a belváros szívébe, a sétálóutcákba. A Baross út és az Arany János utca lesznek a fő helyszínek, itt állnak majd a kézművesvásár pavilonjai” – kezdi Venesz Klau. „Vannak visszatérő árusok, akiket az előző években már megszoktak, és keresik is őket a kilátogatók, de hozunk új termelőket, és szélesítjük a termékpalettát is. A húsvéti dekoráció mellett lesznek játékok az egész családnak, de lehetőség lesz például fűszernövények vásárlására is” – sorolja a szervező, aki azt is kiemelte: már április 2-án, szombaton megkezdődnek a programok, érkezik a Csobolyó néptáncegyüttes és Csernik Szende székely mesemondó.

„A Mandala Teaház sátrában is különlegességekkel készülünk a vásár teljes időtartama alatt. A Kisherceg Csillagszem program keretében, a Kolibri Mesevilág közreműködésével olyan előadásokat hallhatnak a gyerekek, amelyek segítenek nekik kicsit „lelassulni”. A mesélők a jelen lévő korosztályok alapján választják ki a történeteket, és a már ismert, magyar, tavaszi meséket vegyítik a külföldiekkel” – részletezi Venesz Klau.

A vásár fő attrakciója a húsvéti hétvégén látogatható „cumifa”. Sok szülőnek gondot okoz a cumiról való leszoktatás, így most a kicsik lehetőséget kapnak arra, hogy egy fára akasszák a megszokott cumit, és elköszönjenek tőle. A húsvéti hétvégén fejlesztő fajátékokat is kiállítanak majd, összesen harminc eszközt, amelyek mindig népszerűek a felnőttek körében is.

A vásár minden programja ingyenes lesz. Részletek a www.mufegyor.hu weboldalon.