Nagyszabású gyermekprogramok nyárra

Győr+
2023.02.14. 16:48

Újabb hírek érkeztek a nyári gyermekprogramokkal kapcsolatban a Vaskakas Bábszínházból. Megtudtuk, három nagyszabású, színvonalas, ingyenes eseménnyel készül a társulat a gyermekeknek, a családoknak.

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója ma arról tájékoztatta portálunkat, hogy természetesen nem maradnak programok nélkül a gyerekek nyáron, ugyan nem tíz helyszínes gigafesztivállal készülnek, hanem három különböző napon, egy-egy helyszínen, de a Győrkőccel megegyező színvonalú előadások, koncertek, játékok várják majd az érdeklődőket.

„A 2024-es költségvetés egyeztetésekor a városvezetés kifejezetten az én kérésemre engedélyezte, hogy az eddig évente megtartott Győrkőcfesztivált, a Táncfesztiválhoz hasonlóan, biennálé rendszerben, azaz két évenként szervezzük meg. A közbeeső években, így 2023-ban is, a “gigafesztivál helyett” kisebb, de a Győrkőchöz hasonló színvonalú programokkal készülünk” – mondta Kocsis Rozi.

Így június 17-én a Radó-szigeten délelőtt 10 és este 20 óra között a „Csepűrágók világfesztiválja” országos rendezvénysorozat keretében kiváló nemzetközi és magyar utcaszínházi, gólyalábas, bábszínházi produkciók, koncertek és interaktív játékok várják a családokat.

A másik nagyszabású ingyenes programot, szeptember 2-án, a Bisinger sétányon tartják meg, amelyet szintén egész naposra terveznek. A Győrkőcliget a Vaskakassal elnevezésű szabadtéri rendezvényen a bábszínház csodálatos produkciói, játékai lesznek látogathatók.

„Május utolsó vasárnapján, gyereknapon, ahogy eddig is évtizedek óta, a gyermekek számára ingyenes előadást szervezünk, azt követően pedig izgalmas, élménydús játékokkal és programokkal várjuk őket a Vaskakas Bábszínházban.” – hívta fel a figyelmet az igazgatónő.