Hirdetés
A magyar tánctörténet legendás pillanata

Múlt, jelen, jövő

Győri Balett
Farkas Mónika
2019.10.18. 08:24

A magyar tánctörténet legendás pillanata volt, amikor 1979-ben a Magyar Állami Balettintézet végzős osztálya úgy döntött: együtt maradnak és társulatot alapítanak. Ügyüknek megnyerték Markó Ivánt, aki búcsút mondott Maurice Béjart világhírű együttesének, Győrbe jött, a fiatalok élére állt és alkotótársával, Gombár Judittal számos sikerdarabot készített. A lendületes, mindenre elszánt csapat hamar megnyerte magának nemcsak a hazai, de a külföldi közönséget is. Múlt, jelen, jövő - Kiss János igazgatóval Farkas Mónika beszélgetett a Győr+Estében.

Hirdetés

A negyven éves évforduló tiszteletére Köszönet a városnak címmel egy 40 képből álló installációval készül a társulat a győri városháza előtt. Pódiumbeszélgetésre várják a nagyérdeműt az alapító tagokkal november 2-án 15 órakor a Kisfaludy Teremben. Gombár Judit emlékkiállítás nyílik a színház Csillárszintjén este 6 órakor, majd azt követi az ünnepi gálaműsor.

A társulat művészeti vezetője, Velekei László új bemutatóval készül, az Anna Kareninát november 9-től láthatja a közönség. A Magyar Művészeti Akadémia reprezentatív könyvet ad ki a 40 éves Győri Balettről. Az Esterházy-palotában október végén nyílik a Győri Fotóklub 40 éves tárlata, melynek témája természetesen a világhírű együttes.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győri Balett |
likeold
a fb oldalunkat