Műhelybeszélgetés a klímastratégiáról

Németh Boglárka
2022.12.02. 13:01

„Napelemek telepítése Győr- összevont projekt” részeként Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv kidolgozására kerül sor Győr városa, a Széchenyi István Egyetem és az Arrabona EGTC együttműködésében, melynek kapcsán, pénteken műhelybeszélgetésre hívták a városban működő cégek képviselőit. A TOP-os projekt kezdő eseményén előadásokat tartottak napjaink klíma és energia kihívásairól, az akcióterv céljáról, jelentőségéről, a munkacsoportok kialakításáról.

Az első workshopon a polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. “Nyilvánvalóan össze kell dugni a fejünket, hogy mik azok a fontos dolgok, amelyek mentén aztán Győr városa azoknak a környezetvédelmi feltételeknek meg tud felelni, illetve azokat a környezetvédelmi célokat meg tudja valósítani, amelyek illeszkednek az európai trendekbe. Ez nem egy könnyű feladat, hiszen az energiát tekintve is nehéz meghatározni, hogy mi a jövő energiája” – emelte ki Dr. Dézsi Csaba András. 

A mai kezdő eseményen előadásokat tartottak napjaink klíma és energia kihívásairól, az akcióterv jelentőségéről, ütemezéséről, valamint módszertanáról. 

“Az itt a célunk, hogy Önöket, akiknek az elkészítési folyamatban fontos szerep fog jutni – hiszen olyan szervezeteket képviselnek, amelyeknek jelentős ráhatása van arra, hogy a városnak az energiafogyasztása , illetve a városnak a klímavédelmi helyzete hogyan alakul – Önöket szeretnénk megkérdezni és bevonni ennek a set up-nak az elkészítésébe, hogy egy olyan anyag születhessen a végén, amely egy konszenzusos, mindenki által elfogadható, közös álláspontot képvisel és amely olyan programpontokat tartalmaz, amellyel mindenki azonosulni tud” – tájékoztatott a projektről Dr. Torma András, a Széchenyi István Egyetem Alkalmazott Fenntarthatóság Tanszékének vezetője. 

A pénteki megbeszélés végén kialakították a munkacsoportokat, az akcióterv kidolgozása pedig januárban további három workshoppal folytatódik. 

Kapcsolódó témák: #klímavédelem | #környezetvédelem | #workshop |