Hirdetés
Civilek Győrért

Mozgósító üzenet a részvételre

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.10.09. 09:20

A Civilek Győrért Egyesület a vasárnapi önkormányzati választások előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta a Városháza előtti lépcsőkön Kovács László polgármesterjelölt vezetésével.

Hirdetés

„Minden körzetben tudtunk egyéni képviselőjelöltet állítani, személyemben pedig polgármesterjelöltet, s abban bízunk, hogy az önkormányzatba vissza tudjuk hozni a civileket, a polgári gondolkodást” – fogalmazott Kovács László, aki mozgósító üzenetként annak reményének adott hangot, hogy minél több győri polgár él a demokrácia adta szavazati jogával, s vasárnap elmegy választani.

Úgy vélekedett, a pártok jelöltjei nem mindig Győr érdekeit képviselik, ők viszont olyan programmal álltak a választók elé, amely a város szinte minden területét érinti. Kovács László egy-egy mondatban jelezte, mikre gondol. A közlekedést újragondolnák, a város saját kezébe venné a tömegközlekedést, elektromos buszokat állítanának forgalomba. Valódi zöld város lenne Győr, új értelmet adnának a belvárosnak, nagy súlyt fektetnének az állatbarát város megvalósítására, kutyafuttatókat építenének. Beismernék a klímaváltozást, s válaszokat dolgoznának ki a megoldásra. Kiemelten kezelnék, hogy az embereket meggyőzzék a kulturált szemétkezelés és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.

Hirdetés

Az utolsó hét hektikus kampányáról úgy fogalmazott, az adok-kapokba nem mennek bele, méltatlannak tartja a kialakult helyzetet.

„Ebben a hisztérikus helyzetben mi a nyugalom szigete szeretnénk maradni” – fogalmazott. A lehetséges eredményeket firtató kérdésre pedig azt mondta: a választás utáni nap új kezdet lesz, annak a kezdete, hogy öt év múlva megerősödve, még stabilabban tudják képviselni a civileket, s létre jöhessen egy olyan polgári réteg, amely felelősséget érez a városért, környezetéért.

Kapcsolódó témák: #választás 2019 |
likeold
a fb oldalunkat