Hirdetés
Vadonatúj buszok érkeztek

Mozgásban tartják a megyét

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.06.21. 16:40

Húsz, vadonatúj MAN csuklós busz közlekedik mostantól Győr-Moson-Sopron megye útjain. A járművek annak a 204 darabos flottának a részét képezik, aminek beszerzéséről tavaly, év végén kötött szerződést a Volánbusz és az MAN.

Hirdetés

Szinte az egész parkolót elfoglalták azok az MAN típusú csuklós buszok, melyek mostantól Győr agglomerációjába szállítják majd az utasokat megyeszerte. A Volánbusz Zrt. ma ünnepélyes keretek között adta át a 21. századi járműveket. Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselők pedig köszönetüket fejezték ki az eseményen.

Kara Ákos (Fotó: O. Jakócs Péter)

Kara Ákos kiemelte, hogy ünnepnap ez a mai, hiszen újabb előrelépés történt a tömegközlekedés területén, hiszen az új járművekkel már a város agglomerációját is maximálisan, a legmodernebb módon tudják kiszolgálni. Emellett megköszönte többek között a buszsofőrök pandémia alatt végzett folyamatos munkáját is.

Hirdetés
Simon Róbert Balázs (Fotó: O. Jakócs Péter)

Simon Róbert Balázs, képviselőtársához csatlakozva szintén köszönetet mondott a tömegközlekedésben dolgozóknak és hozzátette: nem mindennapi fejlesztésről van szó, hiszen a most átadott 20 jármű segítségével teljesíteni tudják a legtöbb ember három elvárását, tehát, hogy a járművek korszerűek legyenek, hogy pontosan érkezzenek meg, továbbá, hogy tömegközlekedés ár-érték arányban megfizethető legyen az utasok számára.

Papp László (Fotó: O. Jakócs Péter)

Papp László, a Volánbusz humánerőforrás vezérigazgató-helyettese az átadón hangsúlyozta: az elmúlt 15 évben nem volt ilyen nagyságrendű csuklós-beszerzés. 2018 óta pedig összesen 1070 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a jármű-fiatalítási program keretében.

Az összesen 20, 8 milliárd forint, értékben vásárolt buszok augusztus végéig folyamatosan állnak forgalomba, a megyébe érkezett 20 járművet hétfőn mutatták be hivatalosan. Az 51 ülő és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósok, akadálymentesek, környezetkímélő motorral, klímával, kamerával és elektromos utas tájékoztató rendszerrel felszereltek.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr-Moson-Sopron | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat