Hirdetés
Nyári sportok, amiket érdemes kipróbálni!

Mozgás vízen és szárazföldön

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2021.07.20. 08:26

Legyünk akárhány évesek is, sportolni, mozogni szükséges. Néhány nyári tippet adunk ahhoz, hogyan érezd jól magad, miközben próbára teszed a tested.

Hirdetés

Idén nagy divat lett itthon is a SUP-ozás, azaz a Stand Up Paddle Surf. Szerencsére már Győrben is kipróbálhatjuk, hogyan állhatunk meg evezővel a deszkán. Elsőre nehéznek tűnhet így evezni, valójában azonban könnyű belejönni, kezdőként pedig ülhetünk vagy rá is feküdhetünk a deszkára, matracként használva azt.

Evezhetünk egyedül is, de társaságban is, helyi szervezésben találhatunk különféle programokat a Holtágon és a Szigetközben.

Hirdetés

A másik vízisport a kajakozás, amit szintén űzhetünk városunkban, újdonság a Püspökerdei-holtágon kiépített kajak kenu-tanösvény, amit szintén körbejárhatunk egyedül, de vezetett program keretében is. Az „Erdőfürdő” analógiájára készített meditatív, természetközeli vízi útvonal segít elmerülni nemcsak a Püspökerdei-holtág vízi élővilágában, de saját megéléseinkben egyaránt. A legközelebbi vezetett túra július 25-én 10 és 14 órakor indul az Aranypart II-ről.

A klasszikus röplabda nyári változatát szinte bárhol kipróbálhatjuk, hiszen manapság már kivétel nélkül minden strandon találunk röplabdahálót – így csak egy labdára és vállalkozó kedvű barátokra van szükségünk a garantáltan jó hangulathoz.

Bár nagyon egyszerűnek tűnhet, a mindennapi mozgásunkat azzal is kiegészíthetjük, ha az autó vagy a tömegközlekedés helyett a biciklit választjuk a városon belüli közlekedésre, így például a munkába járással rögtön ki is pipálhatjuk a napi sportolást. Délutánonként, hétvégenként, akár hosszabb távra is vállalkozhatunk, városunkból több bicikliút is indul, így kitekerhetünk többek között a Szigetközbe.

Végül, aki még nem próbálta, kezdjen el jógázni, nemcsak a testnek, de a léleknek is jót tesz.

Kapcsolódó témák: #nyár | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat