Mozdony égett Nagyszentjánosnál

Győr+ | Fotó: olvasónk
2022.11.21. 15:58

Olvasónktól érkezett a fotó és a hír, miszerint egy mozdony égett Nagyszentjánosnál. A hírt a katasztrófavédelem és a MÁV is megerősítette, részleteket is közöltek.

Hirdetés
Friss információ:

19:06:

A Győrből a Déli pályaudvarra 17:38-kor és a Déli pályaudvarról Győrbe 18:25-kor induló S10-es vonatok (4911, 4918) nem közlekednek.

A Győrből a Déli pályaudvarra 18:38-kor induló S10-es vonat (4921) nem közlekedik. Az utasai a Grazból – Győrön át – a Keleti pályaudvarra tartó Mura InterCity-vel (IC313) utazhatnak, amely Győrtől Kelenföldig minden állomáson és megállóhelyen megáll. A menetideje 40-60 perccel megnő, és csak Kelenföldig közlekedik.

18:55: A Keleti pályaudvarról – Győrön át – Ljubljanába tartó, Komáromból 18:29-kor –70 perces késéssel  – továbbindult Dráva InterCity (IC310) Győrig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

18:53: Olvasónk jelzése szerint a Kékfrankos IC 120 percet késett. A Keletibe Győrből indul IC, viszont minden állomáson és megállóhelyen megáll.

18:25: Megindulhatott a vonatforgalom Ács és Nagyszentjános között. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon kialakult 60-120 perces késések fokozatosan csökkennek. Éjszaka állhat helyre a menetrend.közölte a MÁV a hivatalos honlapján.

18.17: A győri vasútállomáson rengeteg a várakozó, egy vonatra sincs indulási idő kiírva. Az emberek az előtérben, s a peronokon is remélik, hogy hamarosan utazhatnak. A Hegyeshalom és Sopron, valamint a Veszprém felé menő vonalakon is áll a közlekedés. A hangosbemondó ugyan folyamatosan közli a további késéseket, de biztos információt itt sem mondanak be.

Sokan szeretnének hazajutni… (Fotó: olvasó)

A MÁV közlése:

A Déli pályaudvarról Győrbe 14:25-kor elindult S10-es (4916) vonat, amely a nyíltvonalon várakozott visszatér Ácsra, és ott várakozik, amíg a Katasztrófavédelem újra engedi a vonatforgalmat Nagyszentjánosnál.

Ácson az utasoknak le kellett szállniuk a szerelvényről, jelenleg mindenki várakozik.” – tudtuk meg olvasónktól, aki fényképet is mellékelt üzenetéhez.

Az utasoknak a kalauz segített elhagyni a szerelvényt Ácson (Fotó: olvasó)

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 30-60, esetenként 60-90 perccel nőtt a menetidő.

A torlódások és késések csökkentése érdekében:

Déli pályaudvarról Győrbe tartó, Tatabányáról 16:17-kor továbbindult S10-es vonat (4926) csak Komáromig közlekedett. Az utasok a Komáromból 17:53-kor továbbinduló S10-es vonattal (4936) tudnak utazni Győrig.

A Győrből a Déli pályaudvarra 16:38-kor induló S10-es vonat (4943) csak Komáromtól közlekedik. Az utasok a Győrből 17:38-kor induló S10-es vonattal (4911) tudnak utazni a Déli pályaudvarig.

16:44: Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral eloltották a lángokat. Kétszáz méteres sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. Jelenleg utómunkálatokat végeznek.

Nagyszentjános állomáson egy magántársaság mozdonya kigyulladt. A Katasztrófavédelem az oltás idejére a vonatforgalom leállítását kérte, a felsővezetéket pedig lekapcsolták Nagyszentjános és Ács között. Emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon hosszabb menetidőkre kell számítani késő délután.

A Győrből Mosonmagyaróvárra 16:21-kor induló személyvonat (9474) nem közlekedik. – közölte a MÁV.

Teljes terjedelmében ég egy mozdony Nagyszentjánoson, a vasútállomáson. A tűzesethez a győri, mosonmagyaróvári, pannonhalmi és a komáromi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral oltják a lángokat. – közölte a katasztrófavédelem.

Korábban írtuk:

Amint a fényképen is jól látható, vastag, fekete füst gomolyog a mozdony fölött. Helyszíni, de hivatalosan egyelőre meg nem erősített információink szerint a mozdony üres autószállító vasúti kocsikat vontatott, amikor egy hatalmas durranás hallatszott, majd a mozdony kigyulladt.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #tűzeset | #vasút |