Mosonmagyaróváron találták meg Dávidot

HAK Illusztráció: Pixabay
2023.05.17. 08:53

Ahogy arról korábban portálunk is az elsők között beszámolt, május 15-én Győrből eltűnt K. Dávid. Az összefogás ereje ismét megmutatkozott, hiszen szerda reggel épségben előkerült Dávid, akit Mosonmagyaróváron az autójában találtak meg.

Dávid keresésébe felkérésre a győri Eltűnt Prospectíve személykereső csapat is bekapcsolódott, Forrás Eszter vezető irányítása mellett, aki a Győr+ Médiának nyilatkozott szerda reggel. Dávidnak vannak a legjobb barátai! Én ilyen összefogást még nem láttam! Ezzel kell kezdeni, mert tényleg fantasztikus volt ahogy az emberek megmozdultak azért, hogy Dávid épségben előkerüljön! Megmutatkozott, hogy a közösségi médiának igenis van áldásos szerepe is. Fontos, hogy a barátok rögtön reagáltak, felhívásokat tettek közzé, csoportot hoztak létre ahová bekerülhetett minden információ” – hangsúlyozta a tapasztalt eltűnt személy kereső, majd azt is elmondta, ők miként igyekeztek segíteni a keresést.

„Tegnap este azért gyűltünk össze, hogy Győr területét fésüljük át, hiszen megvolt a személyautó típusa és rendszáma is. Szerettük volna persze megtalálni a kocsit és Dávidot is, de az is hasznos információnak bizonyult, hogy Győrben senki nem látta sem őt sem a kocsit. Így a többiek, akik Győrön kívül keresték, még nagyobb figyelmet tudtak fordítani azokra a területekre, ahol Dávid korábban mozgott. Egyébként tényleg elképesztő volt az összefogás, segítettek Ausztriából, Szlovákiából, de még Németországból is. Voltak, akik az autópálya melletti parkolókat nézték át, voltak akik Bécsben kutattak. Benne volt a pakliba, hogy a fiatalember el akar tűnni és máshol új életet kezdeni, így tényleg mindenfele keresték őt.”

Szerda reggel 6 óra környékén jött a hír, hogy Mosonmagyaróváron a Sárvíz utcában egy ott lakó meglátta a kocsit, stimmelt a rendszám és a komment szerint a férfi is a járműben ült. A rendőrséget értesítették és információink szerint Dávid jól van. A megtalálás tényét a keresésére létrehozott Facebook csoportot alapító Juhász Bálint is megerősítette, érthető módon azonban mindenkit arra kért: egyelőre ne hívják telefonon.

„Nagyon örültem, amikor jött a hír, hogy a keresés eredményes volt, az ilyen történetekért érdemes ezt csinálni. Sokszor úgy tűnhet, hogy egy-egy kutatásnak nincs értelme, de most is tisztán látszott: ahogy egyre többen és többen zártak ki bizonyos területet, szűkültek a lehetőségek. Hihetetlen, mit vitt véghez itt a barátok sokasága és ismeretlen emberek is! Ez csak megerősíti, hogy érdemes egymásra figyelni, nyitott szemmel járni. Mindenkinek köszönjük! – zárta Forrás Eszter, a győri Eltűnt Prospectíve személykereső csapat vezetője.

Kapcsolódó témák: #Eltűnt Prospectíve | #eltűnt személy |