Magyar békefenntartó előadása az Audi ÁMK-ban

Misszión a Közép-afrikai Köztársaságban

Földvári Gabriella
2021.11.08. 11:37

A győri Audi Hungaria ÁMK-ban október 18. és 22. között zajlott a „Jövőképek hete“ programsorozat első, a „Felelősségtudatos cselekvés a globalizált világban“ című szakasza. Az intézmény összes évfolyama aktív módon foglalkozott a témával.

A 12. a osztályos diákok történelem óráján Rumbach Szabolcs alezredes tartott előadást, aki az ENSZ Közép-afrikai Köztársasági Többdimenziós Integrált Stabilizációs Műveletében (MINUSCA) vett részt.

A MINUSCA elnevezésű békefenntartó misszió célja az ország támogatása a stabilizációjáért tett erőfeszítéseiben és a civil lakosság védelmezése. A 2015-2016-os években Magyarország is közreműködött ebben a küldetésben.

Rumbach alezredes egy prezentáció keretében mutatta be tapasztalatait, és számolt be a Közép-afrikai Köztársaságban szerzett élményeiről. Beszélt a missziót megelőző harcokról és erőszakos cselekményekről ugyanúgy, mint ahogy a küldetés közben felmerült problémákról is.

Az előadás során a diákok betekintést nyerhettek az ott élő emberek nehéz helyzetébe, és közelebbről megismerhették a magyar tiszt hivatását és feladatait, amelyek a világközösség szolgálatában működő ENSZ-küldetést jellemzik.

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria ÁMK |