Hirdetés
Ügyészség

Milliókat fizetett az idős férfi a fiatal nőnek, csalás áldozata lett

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.06.01. 07:55

Vádemelés a nő ellen, aki azt ígérte, hogy kapcsolatot létesít a sértettel, de csak milliókat csalt ki tőle.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 20 éves nő 2018 tavaszán regisztrált egy társkereső oldalon, miután korábbi kapcsolata megszűnt és egyedül maradt gyermekével.

A vádlott a társkereső oldalon ismerkedett meg az akkor 65 éves sértett férfival, akinek azt mondta, hogy párkapcsolatot szeretne vele létesíteni, azonban anyagi nehézségei miatt ez nem jöhet létre.

Hirdetés

A férfi ezért 2018. április és augusztus között több mint negyven alkalommal utalt pénzt a terheltnek, összesen több mint 2 700 000,- Ft-ot. A nő azzal hitegette a sértettet, hogy az öröksége értékesítése után megadja a pénzt.

A vádlott valójában soha nem akart párkapcsolatot a sértettel, és az adott időszakban nem is örökölt. A férfinak okozott kár nem térült meg.

A nő ellen az ügyészség minősített csalás bűntette miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint indítványozta, hogy a sértett polgári jogi igényét is bírálja el a bíróság.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.
Kapcsolódó témák: #csalás | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat