Hirdetés

Mi villant fel Győrben az éjjel?

Fotó: idokep.hu
Győr+
2022.08.09. 11:29

Ismeretlen eredetű fény- és hangjelenség ébresztette éjfél után a győrieket. Éjjel, 00:40-kor nagy robajt hallottak többfelé a városban, és egy pillanatra az áram is elment sok helyen.

Hirdetés

Az idokep.hu webkamerájának felvételén hirtelen felvillanó fényességet látni épp 00:40-kor. Valószínűleg nem csillagászati, vagy meteorológiai jelenségről van szó, mivel a fény az erősen felhős égbolt alatt villan, eredete ez alapján felszíninek tűnik. 

,,Egy meteor légköri feldarabolódása kivételes esetben okozhatna erős hanghatást, de a hazai meteoritikai közösség (egyik legjelentősebb képviselőjük, Kereszty Zsolt éppen győri) nem számolt be ilyen jelenségről. A hanghatással összefüggésbe hozható áramkimaradás is arra utal, hogy nem természeti/űrből jövő jelenségről van szó, ilyet egy meteor-robbanás nem tudna okozni (vagy ha igen, nos az jóval nagyobb pusztítással járna)” – mondta a jelenséggel kapcsolatban Barna Barnabás, a Szegedi Csillagvizsgáló szakembere a Győr+ Médiának.

Az E.ON Hungária Zrt.-től hivatalos információt kaptunk arról, mi is történt hajnalban.

,,Ma hajnalban Győrben, 0:40 perckor tapasztalható fény- és hangjelenséget a Kandó Kálmán úton található transzformátor alállomásunkban egy nagyfeszültségű készülék meghibásodása okozta. A meghibásodás miatt 4-6 perces áramszünetet tapasztalhattak a környéken élők: a villamosenergia ellátást átterhelésekkel az ügyfelek egy részénél 4 perc alatt, másik részüknél 6 perc alatt sikerült helyreállítani. A meghibásodott berendezések javítását jelenleg végzik szakembereink, ennek ideje alatt az áramellátás zavartalanul működik. Érintett ügyfeleinktől elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért!” – nyilatkozta portálunknak Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője, vállalati kommunikációs szakterület-vezetője.

Kapcsolódó témák: #időjárás |
Hirdetés