Meseparti a gyermekkönyvtárban

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.07.25. 18:11

Olvasni nemcsak hasznos, hanem kimondottan jó időtöltés is, különösen akkor, ha kellemes környezetben tehetjük. Mint például a szépen felújított gyermekkönyvtárban. Ide varázsoltak mesebirodalmat kedd délután az apróságoknak.

A gyermekpartin volt arcfestés, zeneovi és természetesen meseolvasás. Gerzson és Panka dzsungelkalandjaiból Agócs Judit, a Győri Nemzeti Színház művésznője és Bakos-Kiss Gábor színházigazgató, valamint a könyv szerzője, dr. Dézsi Csaba András olvasott fel részleteket. A kicsik pedig odaadóan figyeltek, később pedig az elhangzottakhoz kapcsolódó összes kérdésre jól válaszoltak. Jutalmuk egy-egy ajándékkönyv volt.

A polgármester a Győr+ Média kérdésére válaszolva elmondta:

Nemcsak megszépült, hanem ki is bővült a könyvtár, most kétszer akkora területen várja a gyerekeket, mint azelőtt. Amellett, hogy nagyon sok könyv van benne, találkozási pont is lett, ahová a szülők is jöhetnek a gyermekekkel, és jó lehetőséget ad hasonló programok szervezésére.

Ma, amikor alapvető, hogy az emberek tudják kezelni a számítógépet, az is lényeges lenne, hogy a saját fantáziájukat is használják, ezt pedig az olvasással lehet elérni. Nagyon fontos tehát, hogy megszokják a kézzel fogható, lapozható könyvet. Ez a délután egy sorozat nyitórendezvénye volt, ezentúl rendszeresen lesznek családoknak szóló programok a gyermekkönyvtárban.

Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója szerint azért különösen nagy jelentőségű a gyermekkönyvtár, mert itt válik valaki a könyvek szerelmesévé.

„Naponta hetven-nyolcvan gyermek fordul meg nálunk, többen szüleikkel vagy nagyszüleikkel érkeznek. Nemcsak kikölcsönzik a kiválasztott könyvet, hanem szeretnek leülni, lapozgatni, játszani, beszélgetni. Emelkedő tendenciát mutat a felnőtt könyvtár forgalma is, összesen naponta háromszáz-négyszáz győri érkezik a könyvtárakba, a beiratkozott olvasók száma pedig közel tizenháromezer” – hangsúlyozta az intézményvezető. 

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #gyerekek | #gyermekkönyvtár | #olvasás |