Mesebeli mézeskalácsfalu épült Ménfőcsanakon

Szigeti Sándor Fotó: O. Jakócs Péter
2023.12.12. 11:37

Mesebeli mézeskalácsfalu látható a Ménfőcsanaki Óvoda székhely intézményében, a Torda óvodában. A különleges látványosság a gyerekek és szülők közös munkáját és az óvoda ötletét dicséri.

„Szerettük volna egy picit bevonni a családokat az adventi készülődésbe, közös értékek létrehozásába, ezért az egyik kolléganőnk ötlete nyomán tavaly első alkalommal mézeskalács sütést hirdettünk. A családok otthon közösen készítik el a mézeskalács házakat és épületeket, amelyeket kiállítunk az óvodában, hogy mindenki gyönyörködhessen az elkészült alkotásokban” – mondta el a Győr+ Média érdeklődésére Árpásiné Nagy Andrea.

„A tavalyi felhívás akkora siker lett, hogy idén már a szülők kérdezték, lesz-e újra mézeskalács sütés, így második alkalommal nyílt meg az adventi mézeskalács-birodalom. Az idei mézeskalács falu több mint 30 szépen kidolgozott és szeretettel készült épületből áll. Amikor a gyerekek és a szülők belépnek az óvodába, a közös munkájuk eredményét láthatják, amelyre joggal lehetnek büszkék” – tette hozzá az intézményvezető.

A mézeskalácsfalu építéséből idén szülőként kivette a részét dr. Laczkovits-Takács Tímea és családja is:

„Számunkra az idei mézeskalács falu a legkülönlegesebb, hiszen a kisfiunk is ebbe az óvodába jár, így családunk közvetlenül is bekapcsolódhatott az “építkezésbe”. Én gyúrtam és sütöttem a mézeskalácsot, a férjem tervezte, felépítette és kidíszítette a falu templomát, természetesen mindezt a gyerekek aktív közreműködésével” – mondta el a városrész önkormányzati képviselője a Győr+ Médiának.

Fotó: Ménfőcsanaki Óvoda

A mézeskalácsfalu egészen december 22-ig látható, a mesebeli falu a téli szünet idejére bezár, majd januárban minden család visszakapja a saját mézeskalács-házikóját.

Galéria: O. Jakócs Péter