Melegházban erősödnek a virágpalánták

Szöveg és fotó: Győr-Szol Zrt.
2023.05.14. 17:40

Szépen növekednek és erősödnek a Győr-Szol Zrt. Rozgonyi úti melegházában azok a virágpalánták, amelyek virágoszlopokban, virágpiramisokon, virágládákban díszlenek majd a város közterületein, ahol virágágyások kialakítására nincs lehetőség. A növények várhatóan május végén kerülnek az utcákra.

A Győr-Szol Zrt. saját fejlesztései azok a virágoszlopok, amelyekből már több mint félszázat láthatunk a belvárosban. Az oszlopokban lévő termőtalajba még márciusban kerültek a kis palánták, a szolgáltató melegházában az elmúlt hónapokban gondos kezek ápolták, öntözték, nevelték őket. A virágoszlopokba közel hatezer palántát ültettek el. A belváros utcáit a mostoha körülményeket, a szárazságot, az erős napsugárzást, a városi levegőt jól tűrő, nagylevelű begóniák díszítik.

A nem télálló növények, mint a leanderek, a pálmák – összesen közel harminc darab – nagy virágládákban várják, hogy kikerüljenek többek között a Széchenyi térre, a Káptalandombra, a Bécsi kapu térre és a különböző belvárosi utcákba. A melegházban erősödnek azok a muskátlik, díszburgonyák és a balkon aranya palánták is, amelyek a különböző városrészekbe kerülő virágpiramisokat és más virágtartókat fogják díszíteni.

A virágpiramisokon, virágoszlopokon és nagyobb ládákon kívül egyéb hordozható edényeket helyeznek ki május végén a Győr-Szol Zrt. munkatársai oda, ahol a beépítettség és a burkolatok miatt nem lehet állandó növényzetet telepíteni.

Kapcsolódó témák: #virágok |