Hirdetés
Kerékpáros akció

Megvendégelték a győri bringásokat

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.05.17. 09:45

Hatalmas sikere volt a keddi bringás reggelinek a Belvárosban. Fél héttől kilenc óráig sok száz adag pogácsát, müzli szeletet, gyümölcsöt és ásványvizet osztottak szét a tekerők között, akik szokás szerint nagy örömmel fogadták a reggeli frissítőt. A győri bringás reggeli főszervezője a Győr+ Médiának azt mondta: a covid óta érezhetően többen közlekednek két keréken, amihez optimálisak a feltételek.

Hirdetés

Megvendégelték a győri bicikliseket kedd reggel a Dunakapu téren. Fél héttől egészen kilenc óráig kínálták a finomságokat az iskolába, munkába vagy ügyet intézni tekerőknek. A főszervező szerint ezúttal is hatalmas sikere volt a kezdeményezésnek. Évek óta szervezzük, egy országos program keretében a bringás reggelit Győrben, bátran állíthatom, hogy mindig nagy sikere van, most is sokféle finomsággal készültünk, pogácsa, csoki, müzli szelet és gyümölcs is várta a tekerőket” – mondta Tömböly Tamás.

„Nagyjából fél nyolc és nyolc óra között volt a legnagyobb tömeg, akkor annyian érkeztek, hogy alig fértek oda a standjainkhoz, közel 400 adag reggelit osztottunk szét alig fél óra alatt” – tette hozzá a Magyar Kerékpárosklub győri területi szervezetének elnöke. 10-ből nagyjából kilenc kerékpáros nagy örömmel fogadta a meglepetés reggelit.

Hirdetés

A Győr+ Média által megkérdezett bringások napi szinten, több mint 30 kilométert tekernek és akár hetente is szívesen fogadnák a frissítőt.Nemrég kezdtem napi szinten biciklizni, egész jól megy, most már naponta járok munkába Győrzámolyról Kismegyerre, vagyis átlagban nagyjából 30 kilométert tekerek, de nagyon élvezem és ezt a reggelit is nagyon jó kezdeményezésnek tartom” – fogalmazott Zanella Nóra. „Mivel autóval sokszor nehéz a parkolás, általában bringával járok, Győrben mindenfelé, de ki Győrújbarátra is, vagyis nekem is megvan a napi 30 kilométer és én is nagyon jó ötletnek tartom a bringás reggelit, annak ellenére, hogy már túl vagyok a rendes reggelin” – hangsúlyozta Fűzfa Máté.

A bringás reggeli főszervezője szerint a covid óta érezhetően még többen tekernek Győrben is. Ehhez szerencsére optimálisak a feltételek a városban. „Mi is tapasztaljuk, hogy még többen közlekednek kerékpárral Győrben, ehhez szerencsére optimálisak a feltételek a városban, könnyen el lehet jutni bárhova két keréken” – foglalta össze tapasztalatait Tömböly Tamás.

A mostani, tavaszi bringás reggeli után nyáron, aztán ősszel is lesz hasonló akció Győrben, ahova nagy szeretettel és sok-sok finomsággal várják a bicikliseket.     

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #bringás reggeli | #kerékpár |
likeold
a fb oldalunkat