Megváltozott az állatorvosi ügyelet

J. Kovács Andrea Illusztráció: Pixabay
2023.03.05. 08:44

Nagy változásokat tapasztalhattak azok a gazdik, akik az elmúlt napokban ügyeleti ellátást kerestek kedvencüknek.

Dr. Tolnai György, a városi praxisközösség moderátora a Győr+ Médiának elmondta: „2012-ben megszűnt a kötelező ügyelet az országban. Azóta az orvosok önkéntes alapon vállalták ezt a munkát, ám az évek során a benne résztvevők száma fokozatosan csökkent. 2022-re már odáig jutott a helyzet, hogy a Dunántúlon egyedül Győrben működött ügyelet. Ez pedig akkora túlterhelést jelentett, hogy vállalhatatlanná vált.”

Ezért idén február 20-tól egy tucat praxis összefogásával megalakult a Győri Kisállatrendelői Ügyeleti Csoport. Ebben tizenkét rendelő két tucat orvosa vállalta a szolgáltatást munkanapokon 20–24, hétvégén, munkaszüneti napokon 8–24, áthelyezett munkanapokon 8–24 óráig. Tudni kell, hogy az állatorvos nem tartózkodik folyamatosan a rendelőben, csak hívásra megy be.

 Az ügyelet csak sürgősségi problémák esetén kereshető fel. Az ellátást nem mindenki veheti igénybe, kizárólag azok, akik munkanapokon is valamelyik, a csoporthoz tartozó rendelő ügyfelei.

Az éjféltől reggel nyolc óráig tartó időszakban viszont sem a városban, sem a környéken nincs ügyelet. A legközelebbi, éjjel-nappal nyitva tartó kórház Székesfehérváron és Budapesten található.

Az állatorvosi ügyeletről bővebb információ ITT érhető el.

Kapcsolódó témák: #állatorvos | #állattartás | #ügyelet |