Hirdetés
Fejlesztés

Megújult, megszépült a Nefelejcs köz

Győr+
2021.06.29. 15:19

A megújuló, hangulatos tér a győriek, a fiatalok találkozási pontja, a „rómeres” események mellett a múzeumi programok fontos helyszíne is lesz.

Hirdetés

A fejlesztés nagyobb részben TOP-támogatásból, ezt kiegészítve pedig önkormányzati finanszírozásból valósult meg.

A 138 millió forint + ÁFA-s TOP-támogatás révén a tér burkolatának anyaga minden felületen megújult. A múzeum előtti kiskockakő burkolatot és a klasszikus domború nagykockakő lépcső burkolatot egységesen a város többi területén is használt fűrészelt nagykockakő burkolatra cserélték.

Hirdetés

A két meglévő fa körüli műkő üldögélő támfalat felújították, a meglévőn felül 2 fát telepítettek.

A tér emellett új kiegészítő szerkezeteket és térbútorokat is kapott: kerékpár-tárolókat, padokat, forgalom-gátló oszlopokat. A Rómer ház melletti közösségi terasz napernyőkkel, székekkel és asztalokkal várja majd az idelátogatókat.

A meglévő közművek cseréje ugyancsak megtörtént.

A beruházás fennmaradó, több mint 22 millió + ÁFA-s összegét Győr Meggyei Jogú Város önkormányzati forrásból biztosította.

Ebből a keretből valósult meg egyebek között a tér elektromos ellátásának kiépítése, az új közvilágítási rendszer, a meglévő kandeláberek cseréjével egy időben további kandeláber építése (összesen 4db), az elektromos rendezvény szekrény telepítés, valamint a rendezvények fény és akusztikai vezetékrendszer telepítés térszín alatti előkészítő munkái.

Forrás: Városháza Sajtó, Győr

Az átadáson ott volt a Győr+ TV stábja is:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat