Hirdetés
Fejlesztés

Megújult a város egyik legforgalmasabb útszakasza

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.12.17. 12:38

Az idei évben több olyan jelentős fejlesztés is történt, amely hozzájárul a biztonságosabb és gördülékenyebb közlekedéshez.

Hirdetés

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út)” című projektjével sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Program keretében, melynek eredményeként – a közúti infrastruktúra színvonalának fejlesztése céljából – teljes szélességben megújult a Szent Imre út Mónus Illés út és Vasvári Pál utca közötti szakasza.
 

Az idei évben több olyan jelentős fejlesztés is történt, amely hozzájárul a biztonságosabb és gördülékenyebb közlekedéshez. A Szent Imre út felújítása is ide sorolandó, hiszen a város egyik nagy forgalmú közlekedési tengelyéről van szó. Az önkormányzat elkötelezett a város infrastruktúrájának folyamatos fejlesztése iránt, ennek érdekében keresi és használja ki a pályázati lehetőségeket is – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester.


A Szent Imre út a Győrt Veszprémmel összekötő 82. sz. főút folytatása, mely a belváros és a déli agglomerációs övezetek közlekedési kapcsolatát biztosítja, fő közlekedési útvonala a régiós jelentőségű egészségügyi feladatokat ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, emellett jelentős helyi tömegközlekedési forgalmat is bonyolít. A fokozott igénybevétel eredményeként a beruházás által érintett útszakasz burkolata kopott, töredezett, kátyúsodott volt. A felújítás során sor került az útpálya és a parkolók meglévő aszfalt kopórétege lemarására és újra aszfaltozására, illetve a műszakilag szükségesnek ítélt helyeken megtörtént – a szegély megújítása mellett – a teljes pályaszerkezet cseréje. Az érintett útszakaszon két autóbuszmegálló új betonburkolatot kapott, megújult a buszmegállók előtti járdaburkolat és megtörtént a közmű szerelvények és aknák cseréje, valamint szintbe helyezése.
 

A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 76 236 806 Ft.
Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #útfelújítás |
Hirdetés