A legmodernebb technikával vetítik az igényes filmeket

Megújult a Rómer Mozi

Földvári Gabriella
2021.10.31. 10:00

Továbbra is az igényes filmek kedvelőit várja a Rómer Ház Mozija, a mozizás élményét azonban a legmagasabb szintre emelték.

Egy európai uniós pályázat segítségével újulhatott meg a Rómer Ház Mozija, a gépészete. A fejlesztésnek köszönhetően már a legmodernebb digitális vetítőgép segítségével 4K felbontásban, 5.1-es digitális hanggal élvezhetik a nézők a filmeket.

„Régi vágyunk teljesült ezzel, hogy a belvárosban egy igazi minőségi mozi jöjjön létre, hiszen mi más filmeket vetítünk, mint a nagy multiplex mozihálózat, mi nem kifejezetten a hoollywodi mozikra fókuszálunk. Az új eszközöknek köszönhetően nem csak a mozizás minősége javult, hanem már a legújabb technikával forgatott filmeket is le tudjuk vetíteni ” – tájékoztatott Takács Krisztián, a Rómer Ház programigazgatója.

A Rómer Mozi műsorán a sikerfilmek mellett válogatott, igényes, díjnyertes közönségfilmek és művészfilmek szerepelnek, erre Pongrácz Balázs szakember a garancia. 

Novemberben többek között láthatják a nézők az Oscar-díjra jelölt magyar horrorfilmet, a Poszt Mortemet, Enyedi Ildikó új filmjét A feleségem történetét, a Szabó Győzőről szóló Toxikómát vagy a Vadlovak című természeti filmet, ami az új technikával gyönyörű szép élményt kínál. A tervek szerint folytatódnak a közönségtalálkozók a filmek alkotóival, szereplőivel, legközelebb november 21-én a Magyar Passio kapcsán érkeznek vendégművészek a Rómerbe.

A diák- és nyugdíjasbelépő 1.200 Ft, a felnőtt 1.600 Ft.
Jegyet rendelni a jegymester.hu-n lehet, vagy a vetítés előtt a helyszínen vásárolható.
A részletes program a Rómer Ház Facebook-oldalán érhető el.

Kapcsolódó témák: #Rómer Ház | #Rómer Mozi |