Hirdetés
Xantus János Állatkert

Megújult a mókusmajom-kifutó

Fotó: Xantus János Állatkert
Győr+
2022.04.03. 13:10

Az idei év sem marad csendes a győri állatkertben. Sőt! A sokféle látványosság és újdonság mellett a mókusmajom-kifutó is elegánsabb külsőt öltött magára. Tágasabb és színesebb lett, lakói legnagyobb örömére. Vigyázzunk! Bár a mókusmajom az egyik legédesebbnek tűnő állat a kertben, semmiképp se nyúljunk a hálójukhoz, bármennyire is csábítóan aranyosak a kis szőrmókok.

Hirdetés

A mókusmajom nappali állat. Dél-Amerikában él, élőhelye Kolumbiától Paraguayig terjed. Főként a sűrű erdőségeket kedveli, testalkata is ehhez idomult. Idejének nagy részét a fák ágai között tölti. Négy lábon mászik, nagyon gyors és ügyes. Bár hosszú farka van, azt sohasem használja kapaszkodásra, inkább csak egyensúlyozik vele, illetve bizonyos testhelyzetnél támaszkodik rajta.

Nagy létszámú, sokszor több száz egyedből álló csoportokat alkot, de e nagy csoportokon belül mindig vannak kisebb belső csoportok is. Többnyire a hímek dominánsak a nőstényekkel szemben, de nincs nagy rangkülönbség a nemek között.

Hirdetés

A mókusmajmok hangjelekkel tartják egymással a kapcsolatot. Hangjuk sok szempontból a madárcsicsergésre emlékeztet. Más-más hangot használnak, ha a talaj felől közeleg a veszély, s más hangot akkor, amikor a levegőből les rájuk a ragadozó.

Jöjjenek, tekintsék meg önök is a mókusmajomcsapat megújult otthonát! A gondozók a napok egyik záró attrakciójaként mókusmajom-, vagy szomszédjuk, az apellacsapat látványetetésével kedveskednek a látogatóknak. A részletekről tájékozódjanak a főbejárattal szemben elhelyezett programtábláról! A tavaszi hétvégéken változatos programokkal és soha alább nem hagyó lelkesedéssel várja önöket a Xantus János Állatkert.

Szöveg: Xantus János Állatkert

(x)

Kapcsolódó témák: #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat