Hirdetés
Segítség a betegszállítóknak

Megújult a kórházi pihenő

Fotó: O. Jakócs Péter
Garamvölgyi Imre
2020.08.06. 17:14

Az adományokkal együtt megközelítően 6 millió forintból szépítették meg a beteghordozók pihenőhelyét a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban. A rekonstrukciót a város több cége is támogatta.

Hirdetés

Dr. Tamás László János főigazgató-főorvos a két felújított helyiség átadásán elmondta, nagyon régi restanciáját pótolta most a kórház. A két pihenőhelyiséget már 22 alkalommal megpróbálták rendbe hozni, ám forrás hiányában ez mindmáig tolódott. Mostantól igazán szép, modern, fürdőszobával is ellátott apartmant használhatnak a betegszállítók, akiknek a munkája nélkülözhetetlenül fontos az intézményben.

Az avatáson a város képviseletében jelen volt dr. Dézsi Csaba András polgármester is, aki az önkormányzat adományaként nagyjából félmillió forint értékben adott át komfortos, könnyen fertőtleníthető munkavédelmi papucsokat a dolgozóknak.

Beszédében elmondta, hogy különösen fontosnak tartja a betegszállítók munkáját, hisz ő maga is műtősfiúként kezdte a pályáját, így saját maga is megtapasztalhatta a betegszállítók találkoznak először a páciensekkel.

A győri önkormányzat mellett számos városi cég is hozzájárult a kórházi dolgozók komfortérzetének emeléséhez. Volt aki felsőruházatot, burkoló elemeket illetve a közvetlen munkáját adta a két pihenő felújításához.

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #PAMOK |
Hirdetés