Megújult a kápolna

Fotó: Földvári Gabriella
Földvári Gabriella
2022.08.23. 14:29

Kiskúton kívül-belül megújult a Segítő Szűz Mária tiszteletére, 1947-48-ban épített kápolna. Szabadtéri szentmisével ünneplik a megújulást.

Hirdetés

A történelmi leírások szerint a megyéspüspök vezetésével 1947. október 12-én tízezren vonultak erre a helyszínre, hogy összegyűjtsék a kápolnához szükséges építőanyagot („téglás körmenet”).

A kápolna felszentelésére 1948-ban került sor. Azóta a hívek nagy szeretettel és buzgósággal járnak ide. A gyárvárosi hívek pedig gondosan ápolják a kegyhelyet.

Most befejeződött a kápolna belső-külső felújítása, s ez alkalomból szeptember 12-én dr. Veres András megyéspüspök megáldja az épületet.

„Tisztelettel hívom a kedves Híveket, hogy az 1947-es zarándoklat emlékére most is körmenetben vonuljunk a helyszínre. Szeptember 12-én, hétfőn 17.00 órakor várom a testvéreket a gyárvárosi templom előtti téren, hogy onnan közösen érkezzünk a kápolnához, ahol 18 órakor kezdjük az ünnepi szabadtéri szentmisét, és áldjuk meg a felújított épületet” – írja a megyéspüspök meghívójában.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Gyárváros | #kegyhely | #Kiskút | #szentmise |