Hirdetés

Az elmúlt hónapok kényszerű változásai

Fotó: GYFZ
Farkas Mónika
2020.05.19. 12:14

A Győri Filharmonikus Zenekar „Megtartva” mottóval meghirdette új évadát, a jelenlegi bérletesek egy regisztrációt követően ingyen juthatnak hozzá a következő szezon hangversenybérleteihez.

Hirdetés

A Divertimento műsorában Fűke Géza igazgató beszélt az országosan is egyedülálló kezdeményezés gazdasági hátteréről, illetve a fenntartói támogatások fontosságáról.

Nagy Zsuzsanna koncertmester ezekben a napokban jubilált, harminc évvel ezelőtt kezdte meg pályafutását a győri együttesnél. Az elmúlt hetekben Dvořák, Schumann, Berlioz és Dohnányi Ernő, illetve Csajkovszij szimfóniáit tanulmányozta. A  három koncertmester a hegedű szólamvezetőkkel felosztották a szólamot, így próbálnak hetente kétszer a Richter Teremben. Hauszknecht Csaba, a társulat tubaművésze, az Arrabona Rézfúvós Kvintett tagja arról beszélt, hogy az elmúlt hónapok kényszerű változásaira a zenekar kiválóan reagált, a #maradjotthon #azeneházhozmegy kampány célba ért. A Győri Filharmonikus Zenekar újabb formációja, a fúvósötös tagjai is már javában dolgoznak térzenei bemutatkozásuk repertoárján, Nemes Réka fuvolaművész mesélt erről Farkas Mónikának.

Kapcsolódó témák: #Győri Filharmonikus Zenekar |
Hirdetés