Hirdetés

Megszavaztatja a győri tűzijátékok sorsát Dézsi

Győr+
2019.12.29. 20:05

Az állatoknak idegrendszeri zavarokat és szívproblémákat okoznak a petárdák durrogásai. Világszerte népszerűek azok a városok, országok, ahol betiltják a hanghatással járó tűzijátékokat. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Dr. Dézsi Csaba András szeretné, ha Győr is elindulna ezen az úton. Közösségi oldalán szavazást indított, mely a tűzijátékok korlátozását vagy teljes betiltását szorgalmazza.

Hirdetés

Győrben négy rendezvény van, ahol a város megbízásából van tűzijáték. Ilyen a Nyárnyitó, a Győrkőcfesztivál, a Nyárzáró és Szilveszter éjszaka. Az év utolsó napján a törvény engedélyezi, hogy 18 óra és reggel 6 óra között a lakosság használhat pirotechnikai eszközöket. A petárdázás ekkor is szigorúan tilos.

Dr. Dézsi Csaba András a honlapján közölte: polgármesterré választása esetén – tekintettel a számos balesetre és a házi- és vadonélő állatokra gyakorolt sokkoló hatásokra – a tűzijátékok korlátozását, illetve teljes betiltását tervezi Győr teljes területén. Ha a korlátozás mellett döntenek, akkor megvizsgálják, hogy milyen kereteken belül tudják ezt véghez vinni. Elmondta, a tüzijátékokra fordított összeget az önkormányzat jótékony célokra fogja használni.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #választás2020 |
likeold
a fb oldalunkat