Megsütötték Ménfőcsanak legfinomabb fánkjait

Kárpát Zsolt Ács Tamás
2023.02.18. 18:47

Első alkalommal rendeztek farsangi délutánt Győr-Ménfőcsanakon a Bezerédj-kastélyban. A farsangi mulatságon díjazták a legjobb házi fánkokat is. A mutatós és sokféle finomságot a résztvevők megkóstolhatták.

Szombat délután benépesült a Bezerédj-kastély Ménfőcsanakon. A családi farsangi délutánra sokan voltak kíváncsiak.

„Régóta terveztünk erre az időszakra egy programot. A farsangi rendezvényünkön egy kisebb műsorral is készültünk, ahol közreműködtek a ménfőcsanaki óvodások, a Dynamic Dance Sportegyesület táncosai és egy bűvész is érkezett hozzánk. Meghirdettünk egy fánkversenyt is, amelyre 18-an neveztek” – mondta el dr. Laczkovits-Takács Tímea, a városrész önkormányzati képviselője.

A szebbnél szebb fánkokat Bint Dóra a Bécsi Kávézó és Cukrászda tulajdonosa értékelte, a Győr+ Médiának azt is elárulta, mitől lesz finom a farsangi édesség.

„Az ízletes fánknak is az a titka, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a klasszikus fánkokat hagyományosan zsírban kell kisütni. A finomsághoz leginkább a jóféle házi baracklekvár illik. Ilyen szempontok szerint fogom majd kiválasztani a legfinomabb édességet” – tette hozzá a tapasztalt vendéglátós szakember.

A rendezvényen egy elfelejtett magyar fánkféleség, a rózsafánk elkészítésével is megismerkedhettek a résztvevők.

Galéria: Ács Tamás