Hirdetés
Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Megnyitnak a győri játszóterek

Fotó: Marcali Gábor
Papp Zsolt
2020.05.14. 19:56

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a Várfal játszótéren jelentette be, hogy teljes körű fertőtlenítés után május 15-től újra látogathatók a győri játszóterek.

Hirdetés

„A jelenlegi járványügyi adatok azt mutatják, hogy lazíthatunk a korlátozásokon, ezért úgy döntöttünk, hogy a győri játszótereket újra birtokba vehetik a gyerekek. Tudom, hogy nekik sem könnyű a jelenlegi helyzet, de talán az újranyitással ők is jobb kedvre derülnek. Köszönöm a családok eddigi türelmét, a győriek fegyelmezettségét, és kérem, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra!” – fogalmazott a polgármester.

A játszóeszközök biztonságos használata érdekében, a szolgáltató a közegészségügyi hatóság által ajánlott vegyszeres keverékkel, heti rendszerességgel takarítja a játszótereket, ahogy tették azt az elmúlt hetekben a köztéri utcabútorokkal a polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester kezdeményezésére.

Hirdetés

A fertőtlenítésbe bevonják a közelmúltban beszerzett úgynevezett ULV permetező eszközöket is, amelyek autóra szerelve járják be a területet, a fertőtlenítő anyagot permetszerűen juttatják ki a tárgyakra.

Jelenleg 133 játszóteret, ezeken 844 játszóeszközt és közel 50 sporteszközt használhatnak a győriek a városban, amelyek karbantartására nagy figyelmet fordít a város.

Idén is folytatódik a játszótér felújítási program, amelynek keretében például a sajtótájékoztatónak helyet adó Várfal játszótérre gumiburkolat és két új mászóka kerül. A Colosseum Fitness Club felajánlásának köszönhetően, cserélik a homokot a homokozókban, annak szállítását a Königer Logistic Kft. vállalta magára.

A vizes játszótér egyelőre zárva tart, annak nyitásáról a járványügyi helyzet és az időjárás függvényében döntenek majd.

likeold
a fb oldalunkat