Megnyitják a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat

Győr+ Illusztráció
2024.06.16. 17:45

A folyóinkon levonuló árhullám miatt június elején lezárták a forgalom elől a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat, amelyet az árhullám levonulása és a területet megtisztítása után június 16-án este 21 órától ismét megnyitnak. – tájékoztatta a Győr+ Médiát Máthé-Tóth Péter, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének igazgatója.

A Rábán és a Mosoni-Dunán levonuló árhullám ugyan több napja már tetőzött Győrben, de a lassú és elhúzódó apadás miatt az árterekben magas maradt a folyók vízszintje. Mostanra a Móricz Zsigmond alsó rakparti útról visszahúzódott a Mosoni-Duna, így a hétvégén el lehetett végezni a vízzel borított aszfaltfelületek takarítását, elkezdtük a rakpart megnyitásának szervezését.

A Móricz Zsigmond alsó rakparti út – Kossuth-híd lezárását előreláthatóan ma (2024. június 16.) este 21 órakor feloldják, tehát ma estétől ismét járható lesz a forgalom számára a Belváros-Révfalu közötti, legfontosabb összekötő útvonal.

A helyi járatos autóbuszok holnap (2024. június 17. hétfő) üzemkezdettől járnak újra a Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth-híd – Rónay Jácint út útvonalon.

Kapcsolódó témák: #árhullám | #közlekedés | #közútkezelő |