Nyílt nap a szolgáltatónál

Megnézhetjük a távhőellátás szívét

Illusztráció: Győr-Szol Zrt.
Győr+
2022.10.18. 14:04

A Távhőszolgáltatás Napján, október 28-án, pénteken nyílt napot tart a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága a Rozgonyi utcai telephelyén.

A résztvevők szakemberek kíséretében bejárhatják a győri távhőellátás „szívét”, a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami a távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 24 ezer lakásába. Megnézhetik a geotermikus hő fogadására létesített állomást, a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 méteres kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában.

Az október 28-i nyílt napon három időpontban, 15, 16 és 17 órakor kezdődik a telephely bejárása.

Gyülekezés a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatóságának Rozgonyi utcai telephelyén (9028 Győr, Rozgonyi u. 44.), a porta előtt, a kerékpártárolónál lesz.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nyílt napra október 26-án, szerdán déli 12 óráig a www.gyorszol.hu weboldalon, a media@gyorszol.hu e-mail címen, illetve – munkanapokon 7 és 16 óra között – a 96/505-050-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Kapcsolódó témák: #erőmű | #Győr-Szol Zrt. | #nyílt nap |