Hirdetés

Megígérték, megépítették

Győr+
2022.08.18. 15:33

Hivatalosan is átadták az új veszprémvarsányi körforgalmat - tudtuk meg a térség országgyűlési képviselőjétől, Kara Ákostól.

Hirdetés

Korábban balesetveszélyes csomópontban valósult meg ez a fejlesztés, hiszen mind a Győr és Veszprém közötti főút, mind pedig a Kisbér és Pápa közötti út egyre forgalmasabb. A terveket a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. készítette el, majd Kara Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezésére  kormányzati döntés is született a körforgalom megépítésének állami finanszírozásáról. A beruházás költsége 577 millió forint volt. 

Az országgyűlési képviselő a helyszínen azt is elmondta, hogy szintén a kezdeményezésére két útfelújítás is kapcsolódik ehhez a fejlesztéshez. Pápa irányába közel két kilométer hosszúságban a romándi, bakonygyiróti kereszteződésig már fel is újítottak az egyik csatlakozó utat. Kisbér irányába pedig egészen a megyehatárig jelenleg is zajlik, közel 7 km hosszan az útfelújítás úgy, hogy Lázi belterületén az állami út teljesen megújul. Az országgyűlési képviselő megköszönte a térségben élők és az arra közlekedők türelmet is. „Sokszor hosszabban kellett várakozni mindenkinek az útépítés miatt, de vitán felül áll, hogy mindenképpen szükség volt ezekre a fejlesztésekre” – tette hozzá Kara Ákos.

Kapcsolódó témák: #beruházás | #fejlesztés | #közlekedés |
Hirdetés