Hirdetés
Diákversenyek

Meghódította a táncvilág csúcsát a Grácia

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.07.06. 12:53

Meghódították a táncvilág dobogóit a győri Grácia Alapfokú Művészeti Intézet növendékei. Annyi jelentkező volt a világbajnokságra, hogy több hétvégére osztották szét a versenyzőket. Június 26-án azonban tarolt a Grácia. Több világbajnoki első, második és harmadik helyet szereztek meg egyéniben, duóban és csapatban is. A verseny idén online zajlott, a produkciókat pedig a Győri Tánc-és Képzőművészeti iskola termében rögzítették.

Hirdetés

Gellért Tünde, a Grácia Alapfokú és Művészeti Intézet igazgatója szerint nagyon jó visszajelzés, hogy a gyermekek ilyen szép eredményeket értek el a világbajnokságon. Az igazgató hozzátette, hogy: szorgalmasan dolgoztak a vírus alatt is: mivel hivatásos sportolóknak számítanak, aki nem volt beteg, folyamatosan járhatott edzésre, így lettek tökéletesek a produkciók. Gellért Tünde szerint az ő szakmai munkája mellett, korábbi gráciás növendékek, profi balettosok és természetesen az ifjú táncosok szülei is sokat tesznek azért, hogy a csapat a lehető legjobb legyen.

A csapat tagjait ma a Győrplusz is meglátogatta, a tánclépéseken kívül pedig az élményekről is beszámoltak.

Hirdetés

A 11 éves Hegedűs Hanna 36 versenyzőből lett solóban hatodik, emellett csoportban is indult, ahol társaival pincérként táncoltak a parketten, amivel harmadik helyezést értek el.

Imre Jázmin és Mayor Apollónia duettje is jól szerepelt a táncversenyen.

Csizmadia Dása Patrícia a Tücsök és hangyával duóban lett tizedik.

Tóth Szonja Lilien szeptember óta gráciás, most először indult világversenyen, amit nagyon élvezett.

Pozsgai Klaudia 15 éves versenyző, soloban egy világbajnoki címet is bezsebelt, de csoporttal Világi problémák koreográfiában, valamint duóban a Vírusriadó című előadásban is megmutatta magát.

Dömötör Dóra Anna kockásfülű nyúlként mérkőzött meg és második lett, párosban és kis csoportban azonban világbajnok lett.

Kertész Hanga Róza és párja negyedik lett, a kis csoportban azonban ő is az első díjat zsebelhette be.

Csontos Fanni és Balogh Lili párosa is rutinos versenyzőként mutatkozott be egy modern duóval, valamint egy almás produkcióval kápráztatták el a zsűrit, amivel a dobogó legfelső fokára is felállhattak.

A gyerekek azt elmesélték, hogy nagyon élvezik nemcsak a versenyeket, de az edzéseket is, a jövőben pedig még több céljuk van, amit el szeretnének érni.

A Győr+ TV stábja is készített videót az ügyes fiatalokról:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #tánc | #verseny |
likeold
a fb oldalunkat