
Új egészséges reformtermékek és egy hatalmas, „limitált kiadású” kifli tűnt fel a Pedró-üzletek polcain. Érdemes megkóstolni a mesés fánkokat is – mindegyik egy falat boldogság -, a Bajor rozskenyér pedig a hónap kenyereként most olcsóbban vásárolható meg.
Ízletes, pikánsan karakteres, savanykás ízű és nagyon egészséges – ez a Pedró Pékség Bajor rozskenyere, amely tökéletes egy laktató reggelihez vagy könnyű vacsorához. Receptjét egyenesen Bajorországból hozta Vajda Péter, a Pedró tulajdonosa közel húsz éve, amikor a pékség indulásakor megvásárolta Alfonz Leeb nyugdíjba készülő kisvárosi pékmestertől az induló berendezéseket. „Megkértem, hogy ne csak a gépek beüzemelésében segítsen, hanem mutasson néhány saját terméket is, amit hazahozhatok Magyarországra”, meséli Vajda Péter a Bajor rozskenyérről, amely ma is változatlan, hagyományos receptúra alapján készül. Ez a finoman fűszerezett, 60% rozslisztet tartalmazó vekni a hónap kenyere a pékségben, ezért februárban a Pedró mobilapplikációjával 100 forint kedvezménnyel vásárolható meg.
Aki odafigyel az egészséges táplálkozásra, örülni fog a Pedró másik újdonságának, a Fitt kockának is, amely édes és sós változatban is kapható. Tésztájába Pur-pur liszt is kerül, valamint ötféle magot vagy magtöretet is tartalmaz. A paradicsomos változat sajtos krémmel, sajttal szórva, míg az édes verzió, a Fit Othello szőlőlekvárral készül.
Februárban a hagyományos kiflit ünnepli a Pedró Pékség. Sokan nem tudják, de ez a péksütemény hagyományosan magyar „találmány”, sós ízben és hajlított formával nem nagyon készül hasonló máshol. S hogy miért lett pont ilyen alakú? Vajda Péter elárulta ezt is: hogy ne guruljon el, amikor a péklapáttal a kemencébe ügyeskedi a pék… A finom és könnyű Rábaközi kifli a Pedró vásárlóinak egyik kedvence: viszik reggelire, vacsorára, tízórainak, menet közben majszolni a babakocsis „törzsvásárlóknak”; havonta közel 100 ezer darab sül belőle. Jó hír a kiflirajongóknak, hogy aki a Pedró-applikációval 3000 forint felett vásárol, három Rábaközi kiflit kap ajándékba. Most pedig itt a limitált kiadású, félkilós Egetverő Rábaközi Kifli, amellyel többen is jóllakhatnak!
S ha már a szezonális finomságoknál tartunk: dübörög a fánkszezon! A Pedróban ötféle fánkot kóstolhatunk, s garantáltan nem könnyű választani… A klasszikus baracklekváros bécsi fánk mellett durván csokis, selymes vaníliás, sóskaramellás és pisztáciás fánkot is találunk a kínálatban, mindegyik töltelékét helyben főzik a Pedró sokorópátkai központjában.
(x)