Megduplázták a győrújbaráti bölcsőde kapacitását

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.10.01. 14:04

Nagyszabású bölcsődefejlesztést adtak át pénteken, Győrújbaráton. A közel 200 milliós beruházással duplájára nőtt a bölcsődei ellátásba felvehetők száma a Győr melletti településen. A projekt 135 millió forintos kormányzati forrásból és az önkormányzat közel 60 millió forintos önerejéből valósult meg.

Új épületszárnnyal bővült a Baráti Bölcsőde. A fejlesztésre azért volt szükség, mert egyre népszerűbb lakóhely a Győr melletti település, egyre többen költöznek ide, ennek következtében pedig egyre több a gyermek is, akiknek az önkormányzat szeretne színvonalas ellátást biztosítani helyben.

„Tulajdonképpen ezzel a bölcsődével el tudjuk látni azokat a családokat, akik beíratták ide gyermekeiket. Az eddigi 32 helyett most már majdnem 60 bölcsődést tudunk fogadni egy szép, új helyen, remek körülmények között” –mondta az ünnepségen Kóbor Attila, Győrújbarát polgármestere. Európa és Magyarország jövőjét a gyermekek jelentik mondta a rendezvényen Kara Ákos, így a mindennapi életet segítő intézkedéseket a jövőben is kiemelten fogja támogatni.

„A települések vezetőivel és az itt élőkkel mindig meghatározunk fókuszpontokat, fejlesztési lehetőségeket. Győrújbaráton két olyan fontos fejlesztés valósult meg, melyet korábban együtt tűztünk ki célul: az Egészségház megújítása és ez a bölcsődei bővítés. Mindkét beruházás a jövőt szolgálja” – hangsúlyozta Kara Ákos, aki kitért arra is, hogy a település vezetőivel közösen nyújtottak be egy javaslatot a kormányzat felé, arra vonatkozóan, hogy a Kontra-sarok és a Tényői út közötti több mint két és fél kilométeres szakaszt vízelvezetéssel együtt felújítsák.

Rengeteg fejlesztésre szánt pénz érkezik a térségbe a kormányzat részéről, melyet a megyei önkormányzatokon keresztül juttat a térségi településekre. „A bölcsőde fejlesztés egy rendkívül fontos fejlesztési célja a megyei önkormányzatnak, ez több dolgot is felölel. Egyrészt családpolitika, gazdaságerősítés, harmadrészt pedig a helyi identitást is erősíti” – emelte ki beszédében Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke. Ünnepélyes szalagátvágással adták át a bővítést. A régi épülethez hozzáépített modern, minden igényt kielégítő létesítmény hamarosan fogadhatja is a helyi gyerekeket.

Az eseményen forgatott a Győr+ Televízió:

Kapcsolódó témák: #bölcsődék |