Hirdetés
OVSZ

Megbecsülik a véradókat

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.03.01. 20:30

A véradóknak köszönhetően a járvány ellenére is stabil az országos vérkészlet, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) folyamatosan biztosítja az egészségügyi intézmények vérkészítmény-igényeit.

Hirdetés

Lassan egy éve embert próbáló időket élünk világszerte. Visszatekintve az OVSz elmúlt 12 hónapjára, kimagasló köszönet illeti a véradókat, akik ebben a rendkívüli időszakban is önzetlen adományukkal járultak hozzá a betegek gyógyulásához. Nélkülük nincs vérellátás. A nehézségek sem tartják vissza őket. Nekik köszönhetően a vérkészítmény-ellátás végig stabil volt, a kritikus időszakokban a felhívásainkra mindig megemelkedett a véradásra jelentkezők száma – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat.

Mivel a véradás önkéntes és önzetlen, törvény szerint csak a kalóriapótlásról gondoskodhatunk. Az Országos Vérellátó Szolgálatnak 2021. március 1-jétől lehetősége nyílik azt a régóta fennálló szándékát megvalósítani, hogy a véradó donorok részére immár 1000 forint értékű kalóriapótlási étkezési utalványt adjon. Tudjuk, hogy eddig sem a szerény juttatás motiválta, és ezután sem ennek emelése ösztönzi majd a segíteni szándékozó véradókat, mégis ezzel a gesztussal is szeretnénk megköszönni önzetlen segítségüket és kitartásukat – részletezte a szervezet.

Hirdetés
Bővebb információt a véradásról az OVSz honlapján, a www.ovsz.hu/veradas oldalon találnak.
likeold
a fb oldalunkat