Hirdetés

Megállapodás az Audinál

Illusztráció: Győr+ Archívum
Hajba Ferenc
2020.04.23. 20:08

A mai napon, csütörtökön az Audi Hungaria vállalatvezetése, valamint a munkavállalói érdekképviselet megállapodást kötöttek a munkahelyek hosszú távú megőrzése céljából – tájékoztatott Czechmeister Mónika, a társaság kommunikációs vezetője.

Hirdetés

Közismert, hogy a koronavírus-járvány a vállalatnál a termelés átmeneti felfüggesztését okozta. Ennek értelmében a néhány héttel ezelőtt aláírt bérmegállapodás juttatási elemeinek egy bizonyos részét pótszabadságra váltják át. Ez hozzájárul a törzsgárda munkahelyeinek biztosításához úgy, hogy a munkatársak havi jövedelme alapvetően változatlan marad. Ugyanakkor az intézkedés elősegíti a gazdasági károk enyhítését is.

A vállalat az elmúlt hetekben komplex intézkedéscsomagot valósított meg annak érdekében, hogy a jövőben biztonságosan végezhessék munkájukat. Immár második hete dolgozik a hathengeres benzines motorok összeszerelősora, az elmúlt napokban pedig további motorgyártó sorok vették fel ismét a munkát. Első lépésben egy műszakban termelnek a területek, a járműgyár indulása is hamarosan várható, a cél valamennyi területen a fokozatos gyártásfelfuttatás.

Hirdetés

A Győr+ Hetilap következő számában riportot közlünk az Audiról.

Kapcsolódó témák: #Audi | #ipar-gazdaság |
likeold
a fb oldalunkat