Még disznótor is lesz a szombati csanaki piacon

Zombai-Kovács Ákos | Fotó: Vig Norbert
2022.11.23. 11:21

Egészen különlegesnek ígérkezik a kilencedik Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piac, erről számolt be a program ötletgazdája a Győr+ Médiának. Dr. Laczkovits-Takács Tímea kiemelte, szombaton a már megszokott színvonalas kínálat mellett, egy igazi, falusi disznótor is várja majd az érdeklődőket. A piacra érkezők végig követhetik a levágott állat feldolgozásának teljes menetét, közben pedig akár forralt bort kortyolgatva is hangolódhatnak az adventi időszakra. A karácsonyi időszakra készülőket szabadtéri zene is szórakoztatja.

Hirdetés

Szerdán még teljesen üres volt a Bezerédj-kastély melletti placc, de szombaton biztosan megtelik majd emberekkel. Hétvégén rendezik az immár 9. Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacot, melynek különlegessége egy igazi, falusi disznótor lesz.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea mutatja a helyszínt

Minden eddiginél több, 70 árus és kereskedő jelezte részvételét, úgyhogy igazán színes lesz az idei, utolsó Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piac, ennek pedig egy különlegessége lesz az I. Ménfőcsanaki Falusi Disznótor, ami itt az udvaron, a füves részen zajlik majd, egy helyi böllér hozza a levágott állatot, itt perzselik, bontják, darabolják, majd a hurka és kolbászkészítést is végig lehet követni, közben pedig vendégül is látjuk a piacra látogatókat” – fogalmazott az ötletgazda képviselő.

Mivel nagy siker a helyi piac, jövőre folytatása is lesz majd a sorozatnak. 2023-ban tematikus vásárokat rendeznek Ménfőcsanakon, sok-sok különlegességgel.

”Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a ménfőcsanaki piac, aminek mindenképpen lesz folytatása jövőre is, azt tervezzük, hogy tematikus programok lesznek itt a kastély udvarán, minden évszakhoz vagy hónaphoz kötünk majd valamilyen programelemet” – tette hozzá dr. Laczkovits-Takács Tímea. Szombaton 9 órától 14 óráig tehát várnak tehát mindenkit a kastély udvarára, ahol a megszokott piac mellett ezúttal megelevenedik a falusi disznótor hagyománya is.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #disznótor | #Ménfőcsanak | #termelői vásár |