Hirdetés

MCC-előadás: Izgalmas lesz az idei választás

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.03.04. 11:55

A közelgő országgyűlési választásokról tartottak kerekasztal-beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központban, csütörtök este. Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ra tűzte ki a választásokat, amelynek óriási a tétje. Erről beszélgettek az MCC-ben tartott esemény szakértői.

Hirdetés

Hajdú András politológus, az MCC Politikatudományi Műhely kutatótanára elmondta, az idei választás több szempontból is izgalmas lesz.

,,A rendszerváltás óta először fordul elő, hogy három, kormányon töltött ciklus után ugyanaz a politikai közösség jó eséllyel indul egy negyedik ciklusért. A világjárvány és az ukrajnai helyzet miatt teljesen más hangulatban kerül sor a választásra, mint a korábbiak során. Ugyanakkor a fizikai biztonság és az anyagi stabilitás ezúttal is nagyon fontos szempont a választók számára” – magyarázta Hajdú András.

Hirdetés

Törcsi Péter jogász, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója hangsúlyozta, a Ukrajnában zajló háború egész biztosan komoly hatással lesz a magyarországi választásokra.

,,Kérdés, hogy milyen reakciókat vált ki a különböző politikai oldalak részéről az oroszok és ukránok közötti konfliktus. A közvéleménykutatási adatok azt támasztják alá, hogy a magyarok túlnyomó többsége békepárti. A kormányzat higgadt megközelítése a háborúhoz, találkozik a választópolgárok többségének az elvárásával. Ugyanakkor olyan gyorsan változik minden, nehéz megjósolni, hogy a közvélemény milyen gyorsan követi le az eseményeket, s mindez hogy befolyásolja a választást” – fogalmazott Törcsi Péter.

Dr. Fekete Dávidnak, a Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központ képviselet-vezetőjének az elmúlt egy évben számos érdekes és aktuális témát bemutató előadást és kerekasztal-beszélgetést sikerült megszerveznie.

,,Nagyon jó bejönni ebbe az épületbe, amelyben hétről-hétre sok százan fordulnak meg a nyilvános rendezvényeinken. Rengeteg szakmai eseményünk van, zajlanak a különböző tehetséggondozó programjaink. Emellett nagyon sok belső eseményünk van, amelyet nem feltétlenül mutatunk meg mindig kifelé. Az ország minden pontjáról jártak már itt oktatók, kutatók egyetemi hallgatók, középiskolások itt a győri központban, ami nagyon nagy öröm és büszkeség számunkra”mondta dr. Fekete Dávid.

Kapcsolódó témák: #Mathias Corvinus Collegium | #választások |
likeold
a fb oldalunkat